PRZEPISY.PL
Faworki z indyka - autor: blue_megi

Faworki z indyka

  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • filet z piersi indyczej1 szt
  • mleko0.5 szklanki
  • otręby żytnie lub owsiane0.5 szklanki
  • jajko1 szt
  • olej do smażenia4 łyżki
  • Krok 1

    Umyte mięso pokroić w paski o szerokości 3 cm i godzinę moczyć w lekko osolonym mleku.
  • Krok 2

    Mięso osaczyć, na środku każdego paska zrobić podłużne nacięcie, przeciągnąć przez nie jeden koniec, formując faworki.
  • Krok 3

    Każdy faworek posypać przyprawą, zanurzyć w rozkłóconym jajku, a następnie w otrębach.
  • Krok 4

    Usmażyć na rozgrzanym oleju.
  • Krok 5

    Osaczyć na papierowym ręczniku.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do kurczaka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

114
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
99
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
121
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie
285
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe