Faworki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faworki z indyka

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokroić w paski o szerokości 3 cm i godzinę moczyć w lekko osolonym mleku.

Krok 2

Mięso osaczyć, na środku każdego paska zrobić podłużne nacięcie, przeciągnąć przez nie jeden koniec, formując faworki.

Krok 3

Każdy faworek posypać przyprawą, zanurzyć w rozkłóconym jajku, a następnie w otrębach.

Krok 4

Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Krok 5

Osaczyć na papierowym ręczniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faworki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faworki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faworki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faworki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faworki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faworki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faworki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faworki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej