
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokroić w paski o szerokości 3 cm i godzinę moczyć w lekko osolonym mleku.
Krok 2
Mięso osaczyć, na środku każdego paska zrobić podłużne nacięcie, przeciągnąć przez nie jeden koniec, formując faworki.
Krok 3
Każdy faworek posypać przyprawą, zanurzyć w rozkłóconym jajku, a następnie w otrębach.
Krok 4
Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 5
Osaczyć na papierowym ręczniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej