
Składniki
500 gramów
1 sztuka
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrój na paseczki.
Krok 2
Z mięsa mielonego uformuj malutkie kuleczki i obtocz je w bułce.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz pieczarki i podsmaż. Następnie dodaj mięsne kuleczki i również podsmaż.
Krok 4
Dodaj teraz pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy oraz wlej szklankę wody.
Krok 5
Dodaj Kostkę Knorr i całość duś ok 15 minut. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej