
Składniki
500 gramów
1 sztuka
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrój na paseczki.
Krok 2
Z mięsa mielonego uformuj malutkie kuleczki i obtocz je w bułce.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz pieczarki i podsmaż. Następnie dodaj mięsne kuleczki i również podsmaż.
Krok 4
Dodaj teraz pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy oraz wlej szklankę wody.
Krok 5
Dodaj Kostkę Knorr i całość duś ok 15 minut. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej