Mięso mielone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso mielone z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrój na paseczki.

Krok 2

Z mięsa mielonego uformuj malutkie kuleczki i obtocz je w bułce.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz pieczarki i podsmaż. Następnie dodaj mięsne kuleczki i również podsmaż.

Krok 4

Dodaj teraz pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy oraz wlej szklankę wody.

Krok 5

Dodaj Kostkę Knorr i całość duś ok 15 minut. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej