
Składniki
500 gramów
1 sztuka
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrój na paseczki.
Krok 2
Z mięsa mielonego uformuj malutkie kuleczki i obtocz je w bułce.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz pieczarki i podsmaż. Następnie dodaj mięsne kuleczki i również podsmaż.
Krok 4
Dodaj teraz pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy oraz wlej szklankę wody.
Krok 5
Dodaj Kostkę Knorr i całość duś ok 15 minut. Natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej