Mięso mielone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso mielone z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrój na paseczki.

Krok 2

Z mięsa mielonego uformuj malutkie kuleczki i obtocz je w bułce.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz pieczarki i podsmaż. Następnie dodaj mięsne kuleczki i również podsmaż.

Krok 4

Dodaj teraz pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy oraz wlej szklankę wody.

Krok 5

Dodaj Kostkę Knorr i całość duś ok 15 minut. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej