Mięso mielone z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrój na paseczki.

Krok 2

Z mięsa mielonego uformuj malutkie kuleczki i obtocz je w bułce.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz pieczarki i podsmaż. Następnie dodaj mięsne kuleczki i również podsmaż.

Krok 4

Dodaj teraz pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy oraz wlej szklankę wody.

Krok 5

Dodaj Kostkę Knorr i całość duś ok 15 minut. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej