Mięso mielone z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso mielone z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrój na paseczki.

Krok 2

Z mięsa mielonego uformuj malutkie kuleczki i obtocz je w bułce.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz pieczarki i podsmaż. Następnie dodaj mięsne kuleczki i również podsmaż.

Krok 4

Dodaj teraz pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy oraz wlej szklankę wody.

Krok 5

Dodaj Kostkę Knorr i całość duś ok 15 minut. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso mielone z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej