Krewetki w oliwie czosnkowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w oliwie czosnkowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

null

null

0.5 sztuki

3 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz, usuń czarne jelito, umyj i osusz.

Krok 2

Paprykę chili, natkę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek oraz chili i chwilę podgrzej.

Krok 4

Teraz dodaj krewetki i smaż przez 2 minuty.

Krok 5

Krewetki rozłóż na talerze, dopraw pieprzem oraz solą, posyp natką i skrop sokiem z cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej