Krewetki w oliwie czosnkowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krewetki w oliwie czosnkowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

null

null

0.5 sztuki

3 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz, usuń czarne jelito, umyj i osusz.

Krok 2

Paprykę chili, natkę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek oraz chili i chwilę podgrzej.

Krok 4

Teraz dodaj krewetki i smaż przez 2 minuty.

Krok 5

Krewetki rozłóż na talerze, dopraw pieprzem oraz solą, posyp natką i skrop sokiem z cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w oliwie czosnkowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej