
Składniki
50 mililitrów
null
null
0.5 sztuki
3 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki obierz, usuń czarne jelito, umyj i osusz.
Krok 2
Paprykę chili, natkę oraz czosnek posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek oraz chili i chwilę podgrzej.
Krok 4
Teraz dodaj krewetki i smaż przez 2 minuty.
Krok 5
Krewetki rozłóż na talerze, dopraw pieprzem oraz solą, posyp natką i skrop sokiem z cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej