
Składniki
50 mililitrów
null
null
0.5 sztuki
3 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki obierz, usuń czarne jelito, umyj i osusz.
Krok 2
Paprykę chili, natkę oraz czosnek posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek oraz chili i chwilę podgrzej.
Krok 4
Teraz dodaj krewetki i smaż przez 2 minuty.
Krok 5
Krewetki rozłóż na talerze, dopraw pieprzem oraz solą, posyp natką i skrop sokiem z cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























