Kluski śląskie dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski śląskie dla dzieci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

0.5 kilograma

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki surowe obierz i zetrzyj na drobnej tarce, odciśnij.

Krok 2

Ugotowane ziemniaki utłucz i dodaj do surowych.

Krok 3

Wsyp mąkę oraz sól. Wyrób gęstą masę.

Krok 4

Uformuj kule, lekko zgnieć i w środku zrób dołek. Ugotuj je w osolonej wodzie.

Krok 5

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Polej nią kluski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej