Kluski śląskie dla dzieci

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

0.5 kilograma

1 kilogram

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki surowe obierz i zetrzyj na drobnej tarce, odciśnij.

Krok 1

Ugotowane ziemniaki utłucz i dodaj do surowych.

Krok 1

Wsyp mąkę oraz sól. Wyrób gęstą masę.

Krok 1

Uformuj kule, lekko zgnieć i w środku zrób dołek. Ugotuj je w osolonej wodzie.

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Polej nią kluski.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej