Kluski śląskie dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski śląskie dla dzieci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

0.5 kilograma

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki surowe obierz i zetrzyj na drobnej tarce, odciśnij.

Krok 2

Ugotowane ziemniaki utłucz i dodaj do surowych.

Krok 3

Wsyp mąkę oraz sól. Wyrób gęstą masę.

Krok 4

Uformuj kule, lekko zgnieć i w środku zrób dołek. Ugotuj je w osolonej wodzie.

Krok 5

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Polej nią kluski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski śląskie dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej