
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
0.5 kilograma
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki surowe obierz i zetrzyj na drobnej tarce, odciśnij.
Krok 2
Ugotowane ziemniaki utłucz i dodaj do surowych.
Krok 3
Wsyp mąkę oraz sól. Wyrób gęstą masę.
Krok 4
Uformuj kule, lekko zgnieć i w środku zrób dołek. Ugotuj je w osolonej wodzie.
Krok 5
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Polej nią kluski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej