Kluski kładzione z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski kładzione z jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep ze śmietaną, dodawaj stopniowo mąkę cały czas mieszając, ciasto ma być gęste.

Krok 2

Jabłko umyj, obierz ze skórki, miąższ zetrzyj na tarce.

Krok 3

Dodaj jabłko do ciasta, dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Łyżkę mocz każdorazowo we wrzątku, nabieraj nieduże porcje ciasta i kładź je do wody. Zamieszaj, aby nie przywarły do dna. Gotuj 3-5 minut, odcedź.

Krok 5

Bułkę tartą zrumień lekko na suchej patelni, dodaj masło, wymieszaj. Kluski polej masłem z bułką, posyp cukrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski kładzione z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski kładzione z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski kładzione z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski kładzione z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski kładzione z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski kładzione z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski kładzione z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski kładzione z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej