
Składniki
1 łyżka
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep ze śmietaną, dodawaj stopniowo mąkę cały czas mieszając, ciasto ma być gęste.
Krok 2
Jabłko umyj, obierz ze skórki, miąższ zetrzyj na tarce.
Krok 3
Dodaj jabłko do ciasta, dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Łyżkę mocz każdorazowo we wrzątku, nabieraj nieduże porcje ciasta i kładź je do wody. Zamieszaj, aby nie przywarły do dna. Gotuj 3-5 minut, odcedź.
Krok 5
Bułkę tartą zrumień lekko na suchej patelni, dodaj masło, wymieszaj. Kluski polej masłem z bułką, posyp cukrem i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej