
Składniki
1 łyżka
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep ze śmietaną, dodawaj stopniowo mąkę cały czas mieszając, ciasto ma być gęste.
Krok 2
Jabłko umyj, obierz ze skórki, miąższ zetrzyj na tarce.
Krok 3
Dodaj jabłko do ciasta, dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Łyżkę mocz każdorazowo we wrzątku, nabieraj nieduże porcje ciasta i kładź je do wody. Zamieszaj, aby nie przywarły do dna. Gotuj 3-5 minut, odcedź.
Krok 5
Bułkę tartą zrumień lekko na suchej patelni, dodaj masło, wymieszaj. Kluski polej masłem z bułką, posyp cukrem i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej