
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na placki, mieszając fix z mlekiem.
Krok 2
Gruszki obierz ze skórki i pokrój w niedużą kostkę. Wymieszaj ciasto z gruszkami i płatkami migdałowymi.
Krok 3
Smaż placki na rozgrzanym oleju. Podawaj posypane płatkami migdałowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej