Składniki
2 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na placki, mieszając fix z mlekiem.
Krok 2
Gruszki obierz ze skórki i pokrój w niedużą kostkę. Wymieszaj ciasto z gruszkami i płatkami migdałowymi.
Krok 3
Smaż placki na rozgrzanym oleju. Podawaj posypane płatkami migdałowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Zrolowany schabik
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej