Puszyste placuszki z gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste placuszki z gruszkami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na placki, mieszając fix z mlekiem.

Krok 2

Gruszki obierz ze skórki i pokrój w niedużą kostkę. Wymieszaj ciasto z gruszkami i płatkami migdałowymi.

Krok 3

Smaż placki na rozgrzanym oleju. Podawaj posypane płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste placuszki z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste placuszki z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste placuszki z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste placuszki z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste placuszki z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste placuszki z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste placuszki z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste placuszki z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kaszotto z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej