Mini kabaczki z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini kabaczki z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

2 łyżeczki

4 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.6 łyżeczki

500 gramów

175 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę pokrój w plastry i podsmaż w rondlu w ghee. Drugą cebulę posiekaj i gotuj w niewielkiej ilości wody z czosnkiem, pieprzem, solą, kolendrą i turmerikiem.

Krok 2

Otrzymaną masę wymieszaj następnie z podsmażoną cebulą i gotuj wszystko na średnim ogniu 5 minut. Kabaczki umyj, obetnij ogonki i pokrój w plastry grubości 1,5 cm po czym dodaj do sosu. Ostrożnie wymieszaj, aby się nie połamały. Gotuj.

Krok 3

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w plastry, dodaj do kabaczków. Na koniec wsyp garam masala, ostrożnie wymieszaj i duś jeszcze 15 minut. Podawaj posypane posiekaną świeżą miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej