
Składniki
2 sztuki
null
3 sztuki
null
2 łyżeczki
4 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.6 łyżeczki
500 gramów
175 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę pokrój w plastry i podsmaż w rondlu w ghee. Drugą cebulę posiekaj i gotuj w niewielkiej ilości wody z czosnkiem, pieprzem, solą, kolendrą i turmerikiem.
Krok 2
Otrzymaną masę wymieszaj następnie z podsmażoną cebulą i gotuj wszystko na średnim ogniu 5 minut. Kabaczki umyj, obetnij ogonki i pokrój w plastry grubości 1,5 cm po czym dodaj do sosu. Ostrożnie wymieszaj, aby się nie połamały. Gotuj.
Krok 3
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w plastry, dodaj do kabaczków. Na koniec wsyp garam masala, ostrożnie wymieszaj i duś jeszcze 15 minut. Podawaj posypane posiekaną świeżą miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej