Mini kabaczki z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini kabaczki z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

2 łyżeczki

4 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.6 łyżeczki

500 gramów

175 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę pokrój w plastry i podsmaż w rondlu w ghee. Drugą cebulę posiekaj i gotuj w niewielkiej ilości wody z czosnkiem, pieprzem, solą, kolendrą i turmerikiem.

Krok 2

Otrzymaną masę wymieszaj następnie z podsmażoną cebulą i gotuj wszystko na średnim ogniu 5 minut. Kabaczki umyj, obetnij ogonki i pokrój w plastry grubości 1,5 cm po czym dodaj do sosu. Ostrożnie wymieszaj, aby się nie połamały. Gotuj.

Krok 3

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w plastry, dodaj do kabaczków. Na koniec wsyp garam masala, ostrożnie wymieszaj i duś jeszcze 15 minut. Podawaj posypane posiekaną świeżą miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej