Mini kabaczki z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini kabaczki z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

3 sztuki

null

2 łyżeczki

4 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.6 łyżeczki

500 gramów

175 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę pokrój w plastry i podsmaż w rondlu w ghee. Drugą cebulę posiekaj i gotuj w niewielkiej ilości wody z czosnkiem, pieprzem, solą, kolendrą i turmerikiem.

Krok 2

Otrzymaną masę wymieszaj następnie z podsmażoną cebulą i gotuj wszystko na średnim ogniu 5 minut. Kabaczki umyj, obetnij ogonki i pokrój w plastry grubości 1,5 cm po czym dodaj do sosu. Ostrożnie wymieszaj, aby się nie połamały. Gotuj.

Krok 3

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w plastry, dodaj do kabaczków. Na koniec wsyp garam masala, ostrożnie wymieszaj i duś jeszcze 15 minut. Podawaj posypane posiekaną świeżą miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej