Małże po marynarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Małże po marynarsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

1.75 kilograma

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i smaż na oleju przez 20 minut.

Krok 2

Dodaj paprykę w proszku, wymieszaj i smaż kilka minut.

Krok 3

Dodaj passatę i wino, ponownie wymieszaj i gotuj, by sos zgęstniał.

Krok 4

Wrzuć małże, przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu około 5 minut do momentu, gdy małże się otworzą.

Krok 5

Posyp papryczką chilli i dokładnie wymieszaj. Dołóż beurre manié i gotuj przez 2 minuty, by sos zgęstniał.

Krok 6

Posyp natką, dopraw pieprzem i ewentualnie solą. Wyłóż na talerze i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Małże po marynarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej