Rybna sałatka z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna sałatka z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza umyj, osusz i potnij na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Rybę podsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory umyj i potnij w talarki, przełóż do salaterki, oprósz pieprzem i solą. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i pociętą w cienkie plastry cebulę.

Krok 4

Awokado obierz, usuń pestkę i podziel na połowę.

Krok 5

Jedną część zmiksuj razem z bulionem. Drugą skrop odrobiną soku z cytryny i oliwą. Dopraw do smaku i połącz sos z sałatką.

Krok 6

Pozostałe awokado potnij w kostkę i udekoruj rybną sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej