Rybna sałatka z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna sałatka z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza umyj, osusz i potnij na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Rybę podsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory umyj i potnij w talarki, przełóż do salaterki, oprósz pieprzem i solą. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i pociętą w cienkie plastry cebulę.

Krok 4

Awokado obierz, usuń pestkę i podziel na połowę.

Krok 5

Jedną część zmiksuj razem z bulionem. Drugą skrop odrobiną soku z cytryny i oliwą. Dopraw do smaku i połącz sos z sałatką.

Krok 6

Pozostałe awokado potnij w kostkę i udekoruj rybną sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej