Rybna sałatka z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna sałatka z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza umyj, osusz i potnij na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Rybę podsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory umyj i potnij w talarki, przełóż do salaterki, oprósz pieprzem i solą. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i pociętą w cienkie plastry cebulę.

Krok 4

Awokado obierz, usuń pestkę i podziel na połowę.

Krok 5

Jedną część zmiksuj razem z bulionem. Drugą skrop odrobiną soku z cytryny i oliwą. Dopraw do smaku i połącz sos z sałatką.

Krok 6

Pozostałe awokado potnij w kostkę i udekoruj rybną sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lasagne z bakłażanem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej