
Składniki
null
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 szklanki
1 sztuka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dorsza umyj, osusz i potnij na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
Rybę podsmaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Pomidory umyj i potnij w talarki, przełóż do salaterki, oprósz pieprzem i solą. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i pociętą w cienkie plastry cebulę.
Krok 4
Awokado obierz, usuń pestkę i podziel na połowę.
Krok 5
Jedną część zmiksuj razem z bulionem. Drugą skrop odrobiną soku z cytryny i oliwą. Dopraw do smaku i połącz sos z sałatką.
Krok 6
Pozostałe awokado potnij w kostkę i udekoruj rybną sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej