Rybna sałatka z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna sałatka z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szklanki

1 sztuka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dorsza umyj, osusz i potnij na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny i oprósz przyprawami. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Rybę podsmaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Pomidory umyj i potnij w talarki, przełóż do salaterki, oprósz pieprzem i solą. Na wierzchu ułóż kawałki ryby i pociętą w cienkie plastry cebulę.

Krok 4

Awokado obierz, usuń pestkę i podziel na połowę.

Krok 5

Jedną część zmiksuj razem z bulionem. Drugą skrop odrobiną soku z cytryny i oliwą. Dopraw do smaku i połącz sos z sałatką.

Krok 6

Pozostałe awokado potnij w kostkę i udekoruj rybną sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna sałatka z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej