Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki

Autor: keepit.fit

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

4 plastry

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka kroimy na kawałki i marynujemy w sosie sojowym, papryce słodkiej, wędzonej, pieprzu, etc. Smażymy na patelni na złoty kolor i odkładamy na bok.

Krok 2

Cebulkę i pieczarki kroimy w kostkę. Na dwóch łyżkach oleju podsmażamy cebulę aż do zarumienienia, potem wrzucamy pokrojone pieczarki i smażymy kilka minut. Wszystko doprawiamy do smaku.

Krok 3

Wsypujemy saszetkę Placków z kuskusu Knorr i zalewamy 250ml wrzącej wody.

Krok 4

Dodajemy dwie łyżki przecieru z pomidorów i mieszamy kilka minut aż kuskus wchłonie płyny.

Krok 5

Wsypujemy wcześniej usmażonego kurczaka, mieszamy wszystko razem i przekładamy do wcześniej przygotowanych papryk.

Krok 6

Na górę wykładamy plaster sera, najlepiej gdyby to był ser mozzarella, ale jeżeli nie macie to możecie użyć innego tak jak ja,np. na zdjęciu mamy ser gouda z racji, że nic innego nie było w lodówce;)

Krok 7

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, papryki przestawiamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy szklanką bulionu i pieczemy 35 minut. Na ostatnie 15 minut przykrywamy folią aluminiową lub zamykamy naczynie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej