
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
6 łyżek
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podzielić piersi kurczaka na sznycle ( każdą na 2 ) - rozklepać delikatnie tłuczkiem do mięs . Posypać przyprawą do kurczaka z cytryną i koperkiem - skropić olejem i wetrzeć ją w mięso. Zostawić na 30 minut.
Krok 2
Panierować sznycle w mące , jajku , bułce tartej , jajku i znów bułce tartej. Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.
Krok 3
Ułożyć sznycle w szerokim garnku podlać wodą , dodać masło , skropić Delikatem i dusić na malutkim gazie pod przykryciem 10 minut .
Krok 4
Podawać z ziemniakami z wody i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej