Sznycle wcześniej marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sznycle wcześniej marynowane

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

6 łyżek

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podzielić piersi kurczaka na sznycle ( każdą na 2 ) - rozklepać delikatnie tłuczkiem do mięs . Posypać przyprawą do kurczaka z cytryną i koperkiem - skropić olejem i wetrzeć ją w mięso. Zostawić na 30 minut.

Krok 2

Panierować sznycle w mące , jajku , bułce tartej , jajku i znów bułce tartej. Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.

Krok 3

Ułożyć sznycle w szerokim garnku podlać wodą , dodać masło , skropić Delikatem i dusić na malutkim gazie pod przykryciem 10 minut .

Krok 4

Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle  wcześniej marynowane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placuszki z kaszy kuskus
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej