Grzybowy gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowy gulasz

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobno. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj drobno pokrojone grzyby i całość podsmaż.

Krok 2

Dodaj do grzybów wraz z Bulionem grzybowym Knorr.

Krok 3

Całość podsmaż kilka minut na ostrym ogniu. Dodaj mąkę i odrobinę wody. Gotuj na wolnym ogniu około 25 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Sparzone i obrane pomidory pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w drobne kawałeczki wymieszaj z pomidorami.

Krok 5

Wlej piwo. dopraw pieprzem. Dobrze wymieszaj. Można udekorować zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej