Grzybowy gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowy gulasz

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobno. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj drobno pokrojone grzyby i całość podsmaż.

Krok 2

Dodaj do grzybów wraz z Bulionem grzybowym Knorr.

Krok 3

Całość podsmaż kilka minut na ostrym ogniu. Dodaj mąkę i odrobinę wody. Gotuj na wolnym ogniu około 25 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Sparzone i obrane pomidory pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w drobne kawałeczki wymieszaj z pomidorami.

Krok 5

Wlej piwo. dopraw pieprzem. Dobrze wymieszaj. Można udekorować zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowy gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej