Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobno. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj drobno pokrojone grzyby i całość podsmaż.
Krok 2
Dodaj do grzybów wraz z Bulionem grzybowym Knorr.
Krok 3
Całość podsmaż kilka minut na ostrym ogniu. Dodaj mąkę i odrobinę wody. Gotuj na wolnym ogniu około 25 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 4
Sparzone i obrane pomidory pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w drobne kawałeczki wymieszaj z pomidorami.
Krok 5
Wlej piwo. dopraw pieprzem. Dobrze wymieszaj. Można udekorować zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej