
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W wodzie z dodatkiem Rosołu drobiowo-wołowego Knorr ugotuj płucko i serce z 1 cebulą i marchewką.
Krok 4
Pokrój ziemniaki, dodaj wszystkie składniki do powstałego wcześniej wywaru i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Duś całość pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodaj ocet i podsmażone okruchy chleba. Dopraw pieprzem, podawaj na gorąco.
Krok 2
Mięso i warzywa wyjmij z wywaru. Płucko, serce i marchewkę pokrój w kostkę. Pozostałą cebulę posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj mięso i marchewkę. Przesmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej