Duszone ziemniaki z podrobami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z podrobami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W wodzie z dodatkiem Rosołu drobiowo-wołowego Knorr ugotuj płucko i serce z 1 cebulą i marchewką.

Krok 4

Pokrój ziemniaki, dodaj wszystkie składniki do powstałego wcześniej wywaru i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Duś całość pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodaj ocet i podsmażone okruchy chleba. Dopraw pieprzem, podawaj na gorąco.

Krok 2

Mięso i warzywa wyjmij z wywaru. Płucko, serce i marchewkę pokrój w kostkę. Pozostałą cebulę posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj mięso i marchewkę. Przesmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej