Duszone ziemniaki z podrobami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z podrobami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W wodzie z dodatkiem Rosołu drobiowo-wołowego Knorr ugotuj płucko i serce z 1 cebulą i marchewką.

Krok 4

Pokrój ziemniaki, dodaj wszystkie składniki do powstałego wcześniej wywaru i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Duś całość pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodaj ocet i podsmażone okruchy chleba. Dopraw pieprzem, podawaj na gorąco.

Krok 2

Mięso i warzywa wyjmij z wywaru. Płucko, serce i marchewkę pokrój w kostkę. Pozostałą cebulę posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj mięso i marchewkę. Przesmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej