
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W wodzie z dodatkiem Rosołu drobiowo-wołowego Knorr ugotuj płucko i serce z 1 cebulą i marchewką.
Krok 4
Pokrój ziemniaki, dodaj wszystkie składniki do powstałego wcześniej wywaru i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Duś całość pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodaj ocet i podsmażone okruchy chleba. Dopraw pieprzem, podawaj na gorąco.
Krok 2
Mięso i warzywa wyjmij z wywaru. Płucko, serce i marchewkę pokrój w kostkę. Pozostałą cebulę posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj mięso i marchewkę. Przesmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































