
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W wodzie z dodatkiem Rosołu drobiowo-wołowego Knorr ugotuj płucko i serce z 1 cebulą i marchewką.
Krok 4
Pokrój ziemniaki, dodaj wszystkie składniki do powstałego wcześniej wywaru i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Duś całość pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodaj ocet i podsmażone okruchy chleba. Dopraw pieprzem, podawaj na gorąco.
Krok 2
Mięso i warzywa wyjmij z wywaru. Płucko, serce i marchewkę pokrój w kostkę. Pozostałą cebulę posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj mięso i marchewkę. Przesmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































