Duszone ziemniaki z podrobami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z podrobami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W wodzie z dodatkiem Rosołu drobiowo-wołowego Knorr ugotuj płucko i serce z 1 cebulą i marchewką.

Krok 4

Pokrój ziemniaki, dodaj wszystkie składniki do powstałego wcześniej wywaru i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Duś całość pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodaj ocet i podsmażone okruchy chleba. Dopraw pieprzem, podawaj na gorąco.

Krok 2

Mięso i warzywa wyjmij z wywaru. Płucko, serce i marchewkę pokrój w kostkę. Pozostałą cebulę posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj mięso i marchewkę. Przesmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z podrobami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej