Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości (ok 1 godz). Studzimy.
Krok 2
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.
Krok 3
Sos włoski rozrabiamy z wodą i oliwą.
Krok 4
Buraki obieramy i kroimy w słupki.
Krok 5
Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki.
Krok 6
Sałatkę układamy na talerzach, polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką kopru włoskiego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































