Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości (ok 1 godz). Studzimy.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.

Krok 3

Sos włoski rozrabiamy z wodą i oliwą.

Krok 4

Buraki obieramy i kroimy w słupki.

Krok 5

Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki.

Krok 6

Sałatkę układamy na talerzach, polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką kopru włoskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej