Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości (ok 1 godz). Studzimy.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.

Krok 3

Sos włoski rozrabiamy z wodą i oliwą.

Krok 4

Buraki obieramy i kroimy w słupki.

Krok 5

Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki.

Krok 6

Sałatkę układamy na talerzach, polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką kopru włoskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej