Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości (ok 1 godz). Studzimy.

Krok 2

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.

Krok 3

Sos włoski rozrabiamy z wodą i oliwą.

Krok 4

Buraki obieramy i kroimy w słupki.

Krok 5

Jajka obieramy i kroimy w ćwiartki.

Krok 6

Sałatkę układamy na talerzach, polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką kopru włoskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jajek i pieczonych buraków w sosie włoskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej