Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka dobrze umyć,włożyć do garnka, zalać wodą i gotować z kostką rosołową ok 1 godziny na wolnym ogniu.
Krok 2
Marchew, pietruszkę,ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pora w plasterki, fasolkę w mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, aby czekały na swoją kolej wrzucenia do garnka.
Krok 3
Skrzydełka wyciągnąć, obrać z mięska, drobno pokroić, wrzucić z powrotem, dodać warzywa, gotować do miękkości ok kwadransa, doprawić do smaku, zabielić śmietaną, zagotować.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej