
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
10 sztuk
1 szklanka
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka dobrze umyć,włożyć do garnka, zalać wodą i gotować z kostką rosołową ok 1 godziny na wolnym ogniu.
Krok 2
Marchew, pietruszkę,ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pora w plasterki, fasolkę w mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, aby czekały na swoją kolej wrzucenia do garnka.
Krok 3
Skrzydełka wyciągnąć, obrać z mięska, drobno pokroić, wrzucić z powrotem, dodać warzywa, gotować do miękkości ok kwadransa, doprawić do smaku, zabielić śmietaną, zagotować.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej