ZIELONA ZUPA WITAMINOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ZIELONA ZUPA WITAMINOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

10 sztuk

1 szklanka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka dobrze umyć,włożyć do garnka, zalać wodą i gotować z kostką rosołową ok 1 godziny na wolnym ogniu.

Krok 2

Marchew, pietruszkę,ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pora w plasterki, fasolkę w mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, aby czekały na swoją kolej wrzucenia do garnka.

Krok 3

Skrzydełka wyciągnąć, obrać z mięska, drobno pokroić, wrzucić z powrotem, dodać warzywa, gotować do miękkości ok kwadransa, doprawić do smaku, zabielić śmietaną, zagotować.

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej