ZIELONA ZUPA WITAMINOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ZIELONA ZUPA WITAMINOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka dobrze umyć,włożyć do garnka, zalać wodą i gotować z kostką rosołową ok 1 godziny na wolnym ogniu.

Krok 2

Marchew, pietruszkę,ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pora w plasterki, fasolkę w mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, aby czekały na swoją kolej wrzucenia do garnka.

Krok 3

Skrzydełka wyciągnąć, obrać z mięska, drobno pokroić, wrzucić z powrotem, dodać warzywa, gotować do miękkości ok kwadransa, doprawić do smaku, zabielić śmietaną, zagotować.

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej