ZIELONA ZUPA WITAMINOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ZIELONA ZUPA WITAMINOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

10 sztuk

1 szklanka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka dobrze umyć,włożyć do garnka, zalać wodą i gotować z kostką rosołową ok 1 godziny na wolnym ogniu.

Krok 2

Marchew, pietruszkę,ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pora w plasterki, fasolkę w mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, aby czekały na swoją kolej wrzucenia do garnka.

Krok 3

Skrzydełka wyciągnąć, obrać z mięska, drobno pokroić, wrzucić z powrotem, dodać warzywa, gotować do miękkości ok kwadransa, doprawić do smaku, zabielić śmietaną, zagotować.

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ZIELONA ZUPA WITAMINOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kugel
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej