
Składniki
0.5 kilograma
3 sztuki
2 sztuki
5 ziaren
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
0.6 szklanki
1 szczypta
5 dekagramów
3 łyżki
3 sztuki
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 6 szklanek wody, dodaj kostki Rosół z kury Knorr oraz przyprawy i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, wrzuć do zupy i gotuj do czasu, gdy staną się miękkie.
Krok 3
Mąkę, jajko szczyptę soli i 2-3 łyżki wody dobrze wymieszaj w małej misce i zagnieć twarde ciasto.
Krok 4
Palcami skub niewielkie kluski i formujemy wałeczki. Wrzucaj je do zupy, gdy ziemniaki będą już miękkie i gotuj 5 minut.
Krok 5
Cebulę, czosnek i boczek pokrój w drobną kostkę, zeszklij na tłuszczu i dodaj do zupy. Posyp posiekaną zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























