
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis jest na pyszną, tradycyją zupę grochową, która gościła u mnie dwa dni i została zjedzona do zera. Gorąco polecam! Jest smaczna, łatwa i bardzo sycąca. Pierwsze co to musimy przygotować to wywar. Ja użyłam sporej kości wieprzowej. Kość należ opłukać w zimnej wodzie i włożyć do dużego garnka z wodą i gotować.
Krok 2
Po ugotowaniu mięsa usunąć szumowiny i wyjąć kość. Do wywaru włożyć pietruszkę i trzy pokrojone wzdłuż marchewki, pół pora i groch wraz z woda w której był wcześniej moczony. Groch powinien się moczyć co najmniej 12 godzin. I gotujemy na średnim ogniu. Dodajemy następnie 2 kostki drobiowo-wołowe i doprawiamy. Dodajemy majeranek i spora ilość suszonej natki pietruszki.
Krok 3
Pod koniec gotowania obieramy 2 duże ziemniaki i kroimy na małe kawałki i dodajemy do zupy. Suchą kiełbasę kroimy w plastry i podsmażamy na smalcu i dodajemy do zupy. Gotowa zupę podajemy w misce przystrojonej świeżą kolendrą i pietruszka. Smacznego :)!!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej