Tradycyjna zupa grochowa

Autor: AngelikaCarmine

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis jest na pyszną, tradycyją zupę grochową, która gościła u mnie dwa dni i została zjedzona do zera. Gorąco polecam! Jest smaczna, łatwa i bardzo sycąca. Pierwsze co to musimy przygotować to wywar. Ja użyłam sporej kości wieprzowej. Kość należ opłukać w zimnej wodzie i włożyć do dużego garnka z wodą i gotować.

Krok 2

Po ugotowaniu mięsa usunąć szumowiny i wyjąć kość. Do wywaru włożyć pietruszkę i trzy pokrojone wzdłuż marchewki, pół pora i groch wraz z woda w której był wcześniej moczony. Groch powinien się moczyć co najmniej 12 godzin. I gotujemy na średnim ogniu. Dodajemy następnie 2 kostki drobiowo-wołowe i doprawiamy. Dodajemy majeranek i spora ilość suszonej natki pietruszki.

Krok 3

Pod koniec gotowania obieramy 2 duże ziemniaki i kroimy na małe kawałki i dodajemy do zupy. Suchą kiełbasę kroimy w plastry i podsmażamy na smalcu i dodajemy do zupy. Gotowa zupę podajemy w misce przystrojonej świeżą kolendrą i pietruszka. Smacznego :)!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna zupa grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna zupa grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna zupa grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna zupa grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna zupa grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna zupa grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna zupa grochowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej