Zupa curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa curry

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, marynujemy w chili i curry zmieszanymi z odrobiną oleju.

Krok 2

Cebulę i marchew obieramy, kroimy wraz z białą częścią pora w cienkie słupki o długości 3-4 cm.

Krok 3

Warzywa smażymy 3-4 minuty na rozgrzanym oleju. Doprawiamy imbirem i chili. Wlewamy rosół z kury, dodajemy skórkę z limonki oraz rozgniecioną trawę cytrynową.

Krok 4

Gotujemy 15-20 minut, wyciągamy trawę cytrynową. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

Krok 5

Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni. Gdy będzie już niemal gotowy, dodajemy pokrojonego w plastry banana i smażymy razem jeszcze 2 minuty. Zupę podajemy z kurczakiem oraz sajgonkami z mixem sałat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Ramen
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej