Zupa curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa curry

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, marynujemy w chili i curry zmieszanymi z odrobiną oleju.

Krok 2

Cebulę i marchew obieramy, kroimy wraz z białą częścią pora w cienkie słupki o długości 3-4 cm.

Krok 3

Warzywa smażymy 3-4 minuty na rozgrzanym oleju. Doprawiamy imbirem i chili. Wlewamy rosół z kury, dodajemy skórkę z limonki oraz rozgniecioną trawę cytrynową.

Krok 4

Gotujemy 15-20 minut, wyciągamy trawę cytrynową. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

Krok 5

Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni. Gdy będzie już niemal gotowy, dodajemy pokrojonego w plastry banana i smażymy razem jeszcze 2 minuty. Zupę podajemy z kurczakiem oraz sajgonkami z mixem sałat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa pak choi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej