Zupa krem z zielonego ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z zielonego ogórka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W zagotowanym 0,5 litrze wody rozpuść Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Śmietanę i serek topiony rozpuść na wolnym ogniu w rondelku i dodaj do rosołu.

Krok 3

Zielony ogórek zmiksuj. Gotuje przez kilka minut. Proporcje śmietany i serka są dowolne (pamiętaj jednak, że jak dodasz więcej serka topionego to zupa będzie słona).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej