Zupa krem z zielonego ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z zielonego ogórka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W zagotowanym 0,5 litrze wody rozpuść Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Śmietanę i serek topiony rozpuść na wolnym ogniu w rondelku i dodaj do rosołu.

Krok 3

Zielony ogórek zmiksuj. Gotuje przez kilka minut. Proporcje śmietany i serka są dowolne (pamiętaj jednak, że jak dodasz więcej serka topionego to zupa będzie słona).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka warzywna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej