
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W zagotowanym 0,5 litrze wody rozpuść Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.
Krok 2
Śmietanę i serek topiony rozpuść na wolnym ogniu w rondelku i dodaj do rosołu.
Krok 3
Zielony ogórek zmiksuj. Gotuje przez kilka minut. Proporcje śmietany i serka są dowolne (pamiętaj jednak, że jak dodasz więcej serka topionego to zupa będzie słona).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej