Zupa krem z zielonego ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z zielonego ogórka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W zagotowanym 0,5 litrze wody rozpuść Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Śmietanę i serek topiony rozpuść na wolnym ogniu w rondelku i dodaj do rosołu.

Krok 3

Zielony ogórek zmiksuj. Gotuje przez kilka minut. Proporcje śmietany i serka są dowolne (pamiętaj jednak, że jak dodasz więcej serka topionego to zupa będzie słona).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej