Tradycyjne warzywne gazpacho – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne gazpacho

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj razem z obranym ze skórki ogórkiem, jedną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku. Odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

W tym czasie umyj i osusz papryki, usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij warzywa w paski, natomiast pozostałą cebulę w talarki. Wymieszaj.

Krok 4

Tuż przed podaniem dodaj kawałki warzyw do zupy i rozłóż do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej