Tradycyjne warzywne gazpacho – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne gazpacho

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj razem z obranym ze skórki ogórkiem, jedną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku. Odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

W tym czasie umyj i osusz papryki, usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij warzywa w paski, natomiast pozostałą cebulę w talarki. Wymieszaj.

Krok 4

Tuż przed podaniem dodaj kawałki warzyw do zupy i rozłóż do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej