Tradycyjne warzywne gazpacho – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne gazpacho

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj razem z obranym ze skórki ogórkiem, jedną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku. Odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

W tym czasie umyj i osusz papryki, usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij warzywa w paski, natomiast pozostałą cebulę w talarki. Wymieszaj.

Krok 4

Tuż przed podaniem dodaj kawałki warzyw do zupy i rozłóż do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej