
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory zmiksuj razem z obranym ze skórki ogórkiem, jedną cebulą i czosnkiem.
Krok 2
Wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
W tym czasie umyj i osusz papryki, usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij warzywa w paski, natomiast pozostałą cebulę w talarki. Wymieszaj.
Krok 4
Tuż przed podaniem dodaj kawałki warzyw do zupy i rozłóż do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej