
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory zmiksuj razem z obranym ze skórki ogórkiem, jedną cebulą i czosnkiem.
Krok 2
Wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Krok 3
W tym czasie umyj i osusz papryki, usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij warzywa w paski, natomiast pozostałą cebulę w talarki. Wymieszaj.
Krok 4
Tuż przed podaniem dodaj kawałki warzyw do zupy i rozłóż do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej