Tradycyjne gazpacho

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

60

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zmiksuj razem z obranym ze skórki ogórkiem, jedną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku. Odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 3

W tym czasie umyj i osusz papryki, usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij warzywa w paski, natomiast pozostałą cebulę w talarki. Wymieszaj.

Krok 4

Tuż przed podaniem dodaj kawałki warzyw do zupy i rozłóż do miseczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej