Zupa z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z cukinii

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

wcale nie jest tak delikatna, jak można byłoby

Krok 2

się spodziewać. Smaku dodaje jej cheddar – jeden z moich

Krok 3

ulubionych serów, a ostrości chili. Do tego polecam grzanki

Krok 4

albo groszek ptysiowy.

Krok 5

W garnku rozpuść margarynę, wrzuć cukinie, posól, aby

Krok 6

szybciej puściły sok. Dodaj ziemniaka, wlej wrzący bulion,

Krok 7

gotuj, aż ziemniak będzie zupełnie miękki. Wtedy zmiksuj

Krok 8

„żyrafą”, przypraw solą, pieprzem i gałką, jeszcze

Krok 9

raz zagotuj. Posyp bazylią, cheddarem i chili. Zupa jest gęsta

Krok 10

i esencjonalna – jeśli wolisz rzadszą, możesz dodać do niej

Krok 11

trochę mleka lub wody, czyli „wywaru naturalnego”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej