
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
wcale nie jest tak delikatna, jak można byłoby
Krok 2
się spodziewać. Smaku dodaje jej cheddar – jeden z moich
Krok 3
ulubionych serów, a ostrości chili. Do tego polecam grzanki
Krok 4
albo groszek ptysiowy.
Krok 5
W garnku rozpuść margarynę, wrzuć cukinie, posól, aby
Krok 6
szybciej puściły sok. Dodaj ziemniaka, wlej wrzący bulion,
Krok 7
gotuj, aż ziemniak będzie zupełnie miękki. Wtedy zmiksuj
Krok 8
„żyrafą”, przypraw solą, pieprzem i gałką, jeszcze
Krok 9
raz zagotuj. Posyp bazylią, cheddarem i chili. Zupa jest gęsta
Krok 10
i esencjonalna – jeśli wolisz rzadszą, możesz dodać do niej
Krok 11
trochę mleka lub wody, czyli „wywaru naturalnego”.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























