Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
wcale nie jest tak delikatna, jak można byłoby
Krok 2
się spodziewać. Smaku dodaje jej cheddar – jeden z moich
Krok 3
ulubionych serów, a ostrości chili. Do tego polecam grzanki
Krok 4
albo groszek ptysiowy.
Krok 5
W garnku rozpuść margarynę, wrzuć cukinie, posól, aby
Krok 6
szybciej puściły sok. Dodaj ziemniaka, wlej wrzący bulion,
Krok 7
gotuj, aż ziemniak będzie zupełnie miękki. Wtedy zmiksuj
Krok 8
„żyrafą”, przypraw solą, pieprzem i gałką, jeszcze
Krok 9
raz zagotuj. Posyp bazylią, cheddarem i chili. Zupa jest gęsta
Krok 10
i esencjonalna – jeśli wolisz rzadszą, możesz dodać do niej
Krok 11
trochę mleka lub wody, czyli „wywaru naturalnego”.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej