Zupa z cukinii

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

137

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

wcale nie jest tak delikatna, jak można byłoby

Krok 2

się spodziewać. Smaku dodaje jej cheddar – jeden z moich

Krok 3

ulubionych serów, a ostrości chili. Do tego polecam grzanki

Krok 4

albo groszek ptysiowy.

Krok 5

W garnku rozpuść margarynę, wrzuć cukinie, posól, aby

Krok 6

szybciej puściły sok. Dodaj ziemniaka, wlej wrzący bulion,

Krok 7

gotuj, aż ziemniak będzie zupełnie miękki. Wtedy zmiksuj

Krok 8

„żyrafą”, przypraw solą, pieprzem i gałką, jeszcze

Krok 9

raz zagotuj. Posyp bazylią, cheddarem i chili. Zupa jest gęsta

Krok 10

i esencjonalna – jeśli wolisz rzadszą, możesz dodać do niej

Krok 11

trochę mleka lub wody, czyli „wywaru naturalnego”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej