Zupa z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cukinii

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

wcale nie jest tak delikatna, jak można byłoby

Krok 2

się spodziewać. Smaku dodaje jej cheddar – jeden z moich

Krok 3

ulubionych serów, a ostrości chili. Do tego polecam grzanki

Krok 4

albo groszek ptysiowy.

Krok 5

W garnku rozpuść margarynę, wrzuć cukinie, posól, aby

Krok 6

szybciej puściły sok. Dodaj ziemniaka, wlej wrzący bulion,

Krok 7

gotuj, aż ziemniak będzie zupełnie miękki. Wtedy zmiksuj

Krok 8

„żyrafą”, przypraw solą, pieprzem i gałką, jeszcze

Krok 9

raz zagotuj. Posyp bazylią, cheddarem i chili. Zupa jest gęsta

Krok 10

i esencjonalna – jeśli wolisz rzadszą, możesz dodać do niej

Krok 11

trochę mleka lub wody, czyli „wywaru naturalnego”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej