PRZEPISY.PL

Zupa z cukinii

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
11
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • 3 łyżki margaryny
  • 3 cukinie pokrojone w kostkę
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa
  • 1 litr bulionu z kostki Knorr (Bulion na włoszczyźnie)2 szt
  • 1 starty surowy ziemniak
  • pokrojona w paseczki bazylia (kilka listków)
  • 80 dag startego cheddara
  • kilka płatków chilli
    • Krok 1

      wcale nie jest tak delikatna, jak można byłoby
    • Krok 2

      się spodziewać. Smaku dodaje jej cheddar – jeden z moich
    • Krok 3

      ulubionych serów, a ostrości chili. Do tego polecam grzanki
    • Krok 4

      albo groszek ptysiowy.
    • Krok 5

      W garnku rozpuść margarynę, wrzuć cukinie, posól, aby
    • Krok 6

      szybciej puściły sok. Dodaj ziemniaka, wlej wrzący bulion,
    • Krok 7

      gotuj, aż ziemniak będzie zupełnie miękki. Wtedy zmiksuj
    • Krok 8

      „żyrafą”, przypraw solą, pieprzem i gałką, jeszcze
    • Krok 9

      raz zagotuj. Posyp bazylią, cheddarem i chili. Zupa jest gęsta
    • Krok 10

      i esencjonalna – jeśli wolisz rzadszą, możesz dodać do niej
    • Krok 11

      trochę mleka lub wody, czyli „wywaru naturalnego”.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    12
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    1166
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe
    89
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Średnie
    79
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe