Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
wcale nie jest tak delikatna, jak można byłoby
Krok 2
się spodziewać. Smaku dodaje jej cheddar – jeden z moich
Krok 3
ulubionych serów, a ostrości chili. Do tego polecam grzanki
Krok 4
albo groszek ptysiowy.
Krok 5
W garnku rozpuść margarynę, wrzuć cukinie, posól, aby
Krok 6
szybciej puściły sok. Dodaj ziemniaka, wlej wrzący bulion,
Krok 7
gotuj, aż ziemniak będzie zupełnie miękki. Wtedy zmiksuj
Krok 8
„żyrafą”, przypraw solą, pieprzem i gałką, jeszcze
Krok 9
raz zagotuj. Posyp bazylią, cheddarem i chili. Zupa jest gęsta
Krok 10
i esencjonalna – jeśli wolisz rzadszą, możesz dodać do niej
Krok 11
trochę mleka lub wody, czyli „wywaru naturalnego”.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej