Zupa z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cukinii

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

wcale nie jest tak delikatna, jak można byłoby

Krok 2

się spodziewać. Smaku dodaje jej cheddar – jeden z moich

Krok 3

ulubionych serów, a ostrości chili. Do tego polecam grzanki

Krok 4

albo groszek ptysiowy.

Krok 5

W garnku rozpuść margarynę, wrzuć cukinie, posól, aby

Krok 6

szybciej puściły sok. Dodaj ziemniaka, wlej wrzący bulion,

Krok 7

gotuj, aż ziemniak będzie zupełnie miękki. Wtedy zmiksuj

Krok 8

„żyrafą”, przypraw solą, pieprzem i gałką, jeszcze

Krok 9

raz zagotuj. Posyp bazylią, cheddarem i chili. Zupa jest gęsta

Krok 10

i esencjonalna – jeśli wolisz rzadszą, możesz dodać do niej

Krok 11

trochę mleka lub wody, czyli „wywaru naturalnego”.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej