Składniki
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę, czosnek i chilli. Dodaj trawę cytrynową.
Krok 2
Przygotuj bulion. Wlej 1 l wody i zagotuj, dodaj kostki Knorr, liść cytrynowy i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut.
Krok 3
Zupę dopraw sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Makaron zalej w miseczce wrzącą wodą, przykryj i odstaw na kilka minut.
Krok 4
Gotowy makaron dodaj do zupy. Kolendrę pokrój drobno i również dodaj do zupy.
Dobra rada:
Świetnym dodatkiem do takiej zupy będzie również gotowany kurczak pokrojony w cienkie paseczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej