Tajska zupa chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

347 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

200 osób wydrukowało

Pobierz pdf

384 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę, czosnek i chilli. Dodaj trawę cytrynową.

Krok 2

Przygotuj bulion. Wlej 1 l wody i zagotuj, dodaj kostki Knorr, liść cytrynowy i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut.

Krok 3

Zupę dopraw sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Makaron zalej w miseczce wrzącą wodą, przykryj i odstaw na kilka minut.

Krok 4

Gotowy makaron dodaj do zupy. Kolendrę pokrój drobno i również dodaj do zupy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Świetnym dodatkiem do takiej zupy będzie również gotowany kurczak pokrojony w cienkie paseczki.

1

Opinie o przepisie

  • Maciej

    Maciej , 25.02.2023

    Przepis ciekawy ale dodał bym jeszcze odrobine sosu sojowego w trakcie gotowania i dla intensywności smaku w trakcie smażenia cebuli z czosnkiem i chilli dorzucił bym starty imbir- wystarczy 1 cm. Jutro zrobię według przepisu z tymi dwoma dodatkami.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tajska zupa chiliTajska zupa chili

W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę, czosnek i chilli. Dodaj trawę cytrynową.