Składniki
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę, czosnek i chilli. Dodaj trawę cytrynową.
Krok 2
Przygotuj bulion. Wlej 1 l wody i zagotuj, dodaj kostki Knorr, liść cytrynowy i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut.
Krok 3
Zupę dopraw sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Makaron zalej w miseczce wrzącą wodą, przykryj i odstaw na kilka minut.
Krok 4
Gotowy makaron dodaj do zupy. Kolendrę pokrój drobno i również dodaj do zupy.
Dobra rada:
Świetnym dodatkiem do takiej zupy będzie również gotowany kurczak pokrojony w cienkie paseczki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej