Tajska zupa chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
355 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

397 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę, czosnek i chilli. Dodaj trawę cytrynową.

Krok 2

Przygotuj bulion. Wlej 1 l wody i zagotuj, dodaj kostki Knorr, liść cytrynowy i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut.

Krok 3

Zupę dopraw sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Makaron zalej w miseczce wrzącą wodą, przykryj i odstaw na kilka minut.

Krok 4

Gotowy makaron dodaj do zupy. Kolendrę pokrój drobno i również dodaj do zupy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Świetnym dodatkiem do takiej zupy będzie również gotowany kurczak pokrojony w cienkie paseczki.

1

Opinie o przepisie

  • Maciej

    Maciej , 25.02.2023

    Przepis ciekawy ale dodał bym jeszcze odrobine sosu sojowego w trakcie gotowania i dla intensywności smaku w trakcie smażenia cebuli z czosnkiem i chilli dorzucił bym starty imbir- wystarczy 1 cm. Jutro zrobię według przepisu z tymi dwoma dodatkami.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tajska zupa chiliTajska zupa chili

W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę, czosnek i chilli. Dodaj trawę cytrynową.