Tajska zupa chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

318 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

337 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę, czosnek i chilli. Dodaj trawę cytrynową.

Krok 2

Przygotuj bulion. Wlej 1 l wody i zagotuj, dodaj kostki Knorr, liść cytrynowy i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut.

Krok 3

Zupę dopraw sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Makaron zalej w miseczce wrzącą wodą, przykryj i odstaw na kilka minut.

Krok 4

Gotowy makaron dodaj do zupy. Kolendrę pokrój drobno i również dodaj do zupy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Świetnym dodatkiem do takiej zupy będzie również gotowany kurczak pokrojony w cienkie paseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej