Sałatka serowo - ananasowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka serowo - ananasowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odsączyć i pokroić w drobną kostkę.

Krok 3

Przygotować sos mieszając jogurt naturalny z majonezem, 2 łyżkami soku ananasowego z puszki, musztardą i skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Krok 4

Ananasa wymieszać z serem żółtym, polać sosem i ponownie wymieszać.

Krok 2

Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka serowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka serowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka serowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka serowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka serowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka serowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka serowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka serowo - ananasowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krupnik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej