Sałatki z serdelków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatki z serdelków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ze skórki wystudzone parówki i cebule pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser i ogórki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą i oliwą.

Krok 4

Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej