Sałatki z serdelków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatki z serdelków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ze skórki wystudzone parówki i cebule pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser i ogórki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą i oliwą.

Krok 4

Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej