Sałatki z serdelków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatki z serdelków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ze skórki wystudzone parówki i cebule pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser i ogórki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą i oliwą.

Krok 4

Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej