Składniki
8 sztuk
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ze skórki wystudzone parówki i cebule pokrój w plasterki.
Krok 2
Ser i ogórki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą i oliwą.
Krok 4
Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej