Sałatki z serdelków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatki z serdelków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ze skórki wystudzone parówki i cebule pokrój w plasterki.

Krok 2

Ser i ogórki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą i oliwą.

Krok 4

Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatki z serdelków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej