
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ze skórki wystudzone parówki i cebule pokrój w plasterki.
Krok 2
Ser i ogórki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą i oliwą.
Krok 4
Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej