
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ze skórki wystudzone parówki i cebule pokrój w plasterki.
Krok 2
Ser i ogórki pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z musztardą i oliwą.
Krok 4
Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej