Paszteciki wytrawne - z ciastem francuskim: ananas | Przepisy.pl pixel

Wytrawne paszteciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
609 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

331 osób wydrukowało

Pobierz pdf

562 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 plastry

500 gramów

100 gramów

24 sztuki

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr zgodnie z podstawowym przepisem.

Krok 2

Dodaj go, wraz z ananasem, do mięsa, po czym wymieszaj.

Krok 3

Rozmroź ciasto francuskie i rozłóż je na blasze.

Krok 4

Następnie podziel ciasto na 24 kwadraty, nałóż na każdy łyżkę farszu i posyp żółtym serem.

Krok 5

Złącz rogi kwadratów, zlep je pośrodku i połóż winogrono.

Krok 6

Na koniec posmaruj paszteciki jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez 15 minut w 200 stopniach. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wytrawne pasztecikiWytrawne paszteciki

Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr zgodnie z podstawowym przepisem.