Paszteciki wytrawne - z ciastem francuskim: ananas | Przepisy.pl pixel

Wytrawne paszteciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
610 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

331 osób wydrukowało

Pobierz pdf

566 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 plastry

500 gramów

100 gramów

24 sztuki

1 sztuka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr zgodnie z podstawowym przepisem.

Krok 2

Dodaj go, wraz z ananasem, do mięsa, po czym wymieszaj.

Krok 3

Rozmroź ciasto francuskie i rozłóż je na blasze.

Krok 4

Następnie podziel ciasto na 24 kwadraty, nałóż na każdy łyżkę farszu i posyp żółtym serem.

Krok 5

Złącz rogi kwadratów, zlep je pośrodku i połóż winogrono.

Krok 6

Na koniec posmaruj paszteciki jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez 15 minut w 200 stopniach. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wytrawne paszteciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wytrawne pasztecikiWytrawne paszteciki

Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr zgodnie z podstawowym przepisem.