• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Kaszanka grillowana w jabłkach
Kaszanka grillowana w jabłkach
Kaszanka grillowana w papilotach
Kaszanka grillowana w papilotach
Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem
Zapiekane gniazdka z tagliatelle z kurkami i oscypkiem
Kurczak zapiekany z bakłażanem
Kurczak zapiekany z bakłażanem
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Okazje
  • Grill
  • Grill na słodko
  • Kaszanka grillowana w cebuli

Kaszanka grillowana w cebuli

Autor: przepisy.pl
Kaszanka grillowana w cebuli
  • 45 minut45
  • Łatwe
  • 4 osoby4
3
Oceń przepis jako pierwszy
203
16
WYDRUKUJ
174 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
246 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • duże cebule
    8 szt.
  • kaszanka
    3 szt.
  • Przyprawa do grilla Knorr
    2 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Pikantny
    3 łyżki
  • jabłko
    1 szt.
  • olej roślinny
    3 łyżki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
    1 łyżka
  • oscypek
    2 szt.
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Kaszanka grillowana w cebuli  – krok 1
    Krok 1
    Z nieobranej cebuli zetnij z góry ok. 2 cm. Łyżką wydrąż cebule tak aby zostały dwie warstwy.
  • Kaszanka grillowana w cebuli  – krok 2
    Krok 2
    Kaszankę obierz i rozdrobnij widelcem. Cebulę wydrążoną ze środka pokrój w kosteczkę i podsmaż na oleju na złoty kolor. Do cebuli dorzuć kaszankę i smaż ją chwile aż zupełnie się rozpadnie. Następnie dodaj ketchup Hellmann's, dzięki niemu kaszanka będzie bardziej soczysta. Na końcu dodaj drobno pokrojone jabłko. Farsz dopraw do smaku majerankiem i Przyprawą do grilla Knorr.
  • Kaszanka grillowana w cebuli  – krok 3
    Krok 3
    Do farszu dodaj część startego oscypka. Tak przygotowaną kaszankę umieść w cebulach. Górę posyp startym oscypkiem.
  • Kaszanka grillowana w cebuli  – krok 4
    Krok 4
    Cebule piecz na grillu pod przykryciem około 30 minut, tak aby kaszanka była ciepła.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar

    Do kaszanki zamiast jabłka możesz dodać pokrojone w drobną kostkę morele.

Tagi
cebulaPROSTY PRZEPISoscypekGRILL NA SŁODKOINSTAGRAMFRISCOGRILLOVEPomysł na danie z grilladanie z serem
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemPrzyprawa do grilla KnorrREKLAMAPrzyprawa do grilla KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemPrzyprawa do grilla KnorrREKLAMAPrzyprawa do grilla KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (16)
avatar
Michał MalejkoOdpowiedz21.03.2018
Przepis bardzo prosty i szybki, darowalem sobie jabłko bo miałem tylko słodkie, dorzuciłem odrobinę soku z limonki i mozzarella do samego farszu
Aleksandra BrzezińskaOdpowiedz3.07.2016
W kapuście i cebuli! Obowiązkowy punkt każdego naszego grilla
Bozena PrzybylekOdpowiedz2.07.2016
Myślę że będzie smakować ciekawy przepis
Barbara GlonekOdpowiedz2.07.2016
nie manic lepszego mniam mniam,,, warunek dobra jakosc !111 obu produktów,,,,
Genowefa PieczonkaOdpowiedz2.07.2016
Zrobię jedną i drugą
Ewa PettkeOdpowiedz2.07.2016
e
Dominik FrątczakOdpowiedz2.07.2016
przepisy.pl Kaszanka z boczkiem (y)
Edyta SzotaOdpowiedz2.07.2016
Mnie kaszanka z kapustą nie smakuje
avatar
KATARZYNA ROSÓŁOdpowiedz2.07.2016
Super -polecam!
Zuzia ZuzannaOdpowiedz2.07.2016
Szymon Krause,Karol Kostrzewski
przepisy.plOdpowiedz2.07.2016
Proponujemy również tę zawijaną w boczek ;) smacznego! :)
Elzbieta KuleszynskiOdpowiedz2.07.2016
Andrzej Trautman myślę że to cos dla ciebie
Ewa MilerOdpowiedz2.07.2016
Ja proponuję kaszanke w kiszonej kapuściana palce lizać a do tego browar. SMACZNEGO!!!!!
Pawel JamrozOdpowiedz29.06.2016
Oczywiscie ale to trudno wytlumaczyc musialbym ci osobiscie pokazac
Monika KaczmarekOdpowiedz29.06.2016
Poproszę o przepis
Pawel JamrozOdpowiedz29.06.2016
Kaszanka kapusta kiszona zawijana boczkiem eksplozja smaku polecam
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Kaszanka
Kaszanka
7 najlepszych przepisów na grillowaną kiełbaskę
7 najlepszych przepisów na grillowaną kiełbaskę
Wieprzowina z grilla – soczyste polędwiczki wieprzowe, kiełbasa i kaszanka.
Wieprzowina z grilla – soczyste polędwiczki wieprzowe, kiełbasa i kaszanka.
Zgrillowana para - sałatka i mięso
Zgrillowana para - sałatka i mięso
Kaszanka grillowana w cebuli
avatar

Jeżeli szukasz alternatywy dla popularnych dań z rusztu, przygotuj kaszankę grillowaną w cebuli. Cebula dobrze nadaje się do wypełnienia nadzieniem ze względu na odpowiedni kształt oraz łatwą możliwość wydrążenia z niej środkowych warstw. Pamiętaj, aby podczas tej czynności zostawić około dwie warstwy przylegające do boków cebuli – ich smak będzie dobrze komponował się z kaszanką. Do przygotowania farszu wykorzystaj pozostałe po wydrążeniu części warzywa – pokrojone na kawałki podsmaż przez chwilę na oleju, aż staną się złociste, a następnie przełóż do nich kaszankę. Aby uzyskała soczystszą konsystencję, dodaj odrobinę ketchupu. Do całości dobrze pasować będą jabłka, zamiast których możesz użyć opcjonalnie także moreli. Na końcu posyp farsz startym oscypkiem, którego wyrazisty smak doskonale podkreśli resztę składników. Cebule napełnij kaszanką i piecz na grillu przez około pół godziny. Opiekaj także odkrojone czubki cebul i przed podaniem nałóż je na gotowe porcje. Koniecznie przygotuj kaszankę grillowaną w cebuli podczas najbliższego sezonu grillowego!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

3
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby