Kaszanka grillowana w cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka grillowana w cebuli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

217 osób wydrukowało

Pobierz pdf

346 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z nieobranej cebuli zetnij z góry ok. 2 cm. Łyżką wydrąż cebule tak aby zostały dwie warstwy.

Kaszanka grillowana w cebuli  - Krok 1

Krok 2

Kaszankę obierz i rozdrobnij widelcem. Cebulę wydrążoną ze środka pokrój w kosteczkę i podsmaż na oleju na złoty kolor. Do cebuli dorzuć kaszankę i smaż ją chwile aż zupełnie się rozpadnie. Następnie dodaj ketchup Hellmann's, dzięki niemu kaszanka będzie bardziej soczysta. Na końcu dodaj drobno pokrojone jabłko. Farsz dopraw do smaku majerankiem i Przyprawą do grilla Knorr.

Kaszanka grillowana w cebuli  - Krok 2

Krok 3

Do farszu dodaj część startego oscypka. Tak przygotowaną kaszankę umieść w cebulach. Górę posyp startym serkiem wędzonym.

Kaszanka grillowana w cebuli  - Krok 3

Krok 4

Cebule piecz na grillu pod przykryciem około 30 minut, tak aby kaszanka była ciepła.

Kaszanka grillowana w cebuli  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do kaszanki zamiast jabłka możesz dodać pokrojone w drobną kostkę morele.

16

Opinie o przepisie

  • Michał Malejko

    Michał Malejko , 21.03.2018

    Przepis bardzo prosty i szybki, darowalem sobie jabłko bo miałem tylko słodkie, dorzuciłem odrobinę soku z limonki i mozzarella do samego farszu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Brzezińska

    Aleksandra Brzezińska , 03.07.2016

    W kapuście i cebuli! Obowiązkowy punkt każdego naszego grilla

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Przybylek

    Bozena Przybylek , 02.07.2016

    Myślę że będzie smakować ciekawy przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Glonek

    Barbara Glonek , 02.07.2016

    nie manic lepszego mniam mniam,,, warunek dobra jakosc !111 obu produktów,,,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Pieczonka

    Genowefa Pieczonka , 02.07.2016

    Zrobię jedną i drugą

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Pettke

    Ewa Pettke , 02.07.2016

    e

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Frątczak

    Dominik Frątczak , 02.07.2016

    przepisy.pl Kaszanka z boczkiem (y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Szota

    Edyta Szota , 02.07.2016

    Mnie kaszanka z kapustą nie smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • KATARZYNA ROSÓŁ

    KATARZYNA ROSÓŁ , 02.07.2016

    Super -polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzia Zuzanna

    Zuzia Zuzanna , 02.07.2016

    Szymon Krause,Karol Kostrzewski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 02.07.2016

    Proponujemy również tę zawijaną w boczek ;) smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Kuleszynski

    Elzbieta Kuleszynski , 02.07.2016

    Andrzej Trautman myślę że to cos dla ciebie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Miler

    Ewa Miler , 02.07.2016

    Ja proponuję kaszanke w kiszonej kapuściana palce lizać a do tego browar. SMACZNEGO!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Jamroz

    Pawel Jamroz , 29.06.2016

    Oczywiscie ale to trudno wytlumaczyc musialbym ci osobiscie pokazac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Kaczmarek

    Monika Kaczmarek , 29.06.2016

    Poproszę o przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Jamroz

    Pawel Jamroz , 29.06.2016

    Kaszanka kapusta kiszona zawijana boczkiem eksplozja smaku polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka grillowana w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka grillowana w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka grillowana w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka grillowana w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka grillowana w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka grillowana w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka grillowana w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka grillowana w cebuli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszanka grillowana w cebuli Kaszanka grillowana w cebuli

Jeżeli szukasz alternatywy dla popularnych dań z rusztu, przygotuj kaszankę grillowaną w cebuli. Cebula dobrze nadaje się do wypełnienia nadzieniem ze względu na odpowiedni kształt oraz łatwą możliwość wydrążenia z niej środkowych warstw. Pamiętaj, aby podczas tej czynności zostawić około dwie warstwy przylegające do boków cebuli – ich smak będzie dobrze komponował się z kaszanką. Do przygotowania farszu wykorzystaj pozostałe po wydrążeniu części warzywa – pokrojone na kawałki podsmaż przez chwilę na oleju, aż staną się złociste, a następnie przełóż do nich kaszankę. Aby uzyskała soczystszą konsystencję, dodaj odrobinę ketchupu. Do całości dobrze pasować będą jabłka, zamiast których możesz użyć opcjonalnie także moreli. Na końcu posyp farsz startym oscypkiem, którego wyrazisty smak doskonale podkreśli resztę składników. Cebule napełnij kaszanką i piecz na grillu przez około pół godziny. Opiekaj także odkrojone czubki cebul i przed podaniem nałóż je na gotowe porcje. Koniecznie przygotuj kaszankę grillowaną w cebuli podczas najbliższego sezonu grillowego!