Ryba po bengalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po bengalsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 mililitrów

6 łyżek

2 sztuki

null

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 kilogram

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki, pomidory, cebule, chili i kolendrę drobno posiekaj.

Krok 4

Do miski wrzuć pomidory, zielone chili, cebulę, czosnek, imbir oraz olej z gorczycy oraz kostkę Knorr. Wszystko zmiksuj.

Krok 6

Na paście ułóż kawałki ryby, wlej wodę i duś przez ok. 20 minut bez przykrycia. Rybę podawaj z ryżem posypaną kolendrą.

Krok 2

Kurkumę wymieszaj z solą i oprósz nią rybę.

Krok 3

Na rozgrzany olej kukurydziany wrzucaj kawałki ryby i usmaż je na złoto z obu stron. Następnie rybę wyjmij i odsącz.

Krok 5

Pastę wrzuć na patelnię i smaż, aż uzyska jasnobrązową barwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej