Ryba po bengalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po bengalsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

6 łyżek

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki, pomidory, cebule, chili i kolendrę drobno posiekaj.

Krok 4

Do miski wrzuć pomidory, zielone chili, cebulę, czosnek, imbir oraz olej z gorczycy oraz kostkę Knorr. Wszystko zmiksuj.

Krok 6

Na paście ułóż kawałki ryby, wlej wodę i duś przez ok. 20 minut bez przykrycia. Rybę podawaj z ryżem posypaną kolendrą.

Krok 2

Kurkumę wymieszaj z solą i oprósz nią rybę.

Krok 3

Na rozgrzany olej kukurydziany wrzucaj kawałki ryby i usmaż je na złoto z obu stron. Następnie rybę wyjmij i odsącz.

Krok 5

Pastę wrzuć na patelnię i smaż, aż uzyska jasnobrązową barwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej