Ryba po bengalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po bengalsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

6 łyżek

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki, pomidory, cebule, chili i kolendrę drobno posiekaj.

Krok 4

Do miski wrzuć pomidory, zielone chili, cebulę, czosnek, imbir oraz olej z gorczycy oraz kostkę Knorr. Wszystko zmiksuj.

Krok 6

Na paście ułóż kawałki ryby, wlej wodę i duś przez ok. 20 minut bez przykrycia. Rybę podawaj z ryżem posypaną kolendrą.

Krok 2

Kurkumę wymieszaj z solą i oprósz nią rybę.

Krok 3

Na rozgrzany olej kukurydziany wrzucaj kawałki ryby i usmaż je na złoto z obu stron. Następnie rybę wyjmij i odsącz.

Krok 5

Pastę wrzuć na patelnię i smaż, aż uzyska jasnobrązową barwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej