Ryba po bengalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po bengalsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 mililitrów

6 łyżek

2 sztuki

null

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 kilogram

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój na kawałki, pomidory, cebule, chili i kolendrę drobno posiekaj.

Krok 4

Do miski wrzuć pomidory, zielone chili, cebulę, czosnek, imbir oraz olej z gorczycy oraz kostkę Knorr. Wszystko zmiksuj.

Krok 6

Na paście ułóż kawałki ryby, wlej wodę i duś przez ok. 20 minut bez przykrycia. Rybę podawaj z ryżem posypaną kolendrą.

Krok 2

Kurkumę wymieszaj z solą i oprósz nią rybę.

Krok 3

Na rozgrzany olej kukurydziany wrzucaj kawałki ryby i usmaż je na złoto z obu stron. Następnie rybę wyjmij i odsącz.

Krok 5

Pastę wrzuć na patelnię i smaż, aż uzyska jasnobrązową barwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po bengalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej