PASZCZE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PASZCZE

Autor: PATRYCJA MAJKA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

3 szklanki

1 szczypta

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

25 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozdrobnić i wymieszać z jajkami, proszkiem do pieczenia, śmietaną i solą. Na końcu dodać mąkę.

Krok 2

Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce.

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać kółka.

Krok 4

W środek ciasta dawać wcześniej opruszone cynamonem i cukrem cząstki jabłek.

Krok 5

Kółka z ciasta z jabłkami zawijać w pół.

Krok 6

Upiec na złoty kolor w 180 C.

Krok 7

Wyjąć i upudrować w cukrze pudrze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej