Składniki
25 dekagramów
3 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
3 szklanki
1 szczypta
4 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozdrobnić i wymieszać z jajkami, proszkiem do pieczenia, śmietaną i solą. Na końcu dodać mąkę.
Krok 2
Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce.
Krok 3
Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać kółka.
Krok 4
W środek ciasta dawać wcześniej opruszone cynamonem i cukrem cząstki jabłek.
Krok 5
Kółka z ciasta z jabłkami zawijać w pół.
Krok 6
Upiec na złoty kolor w 180 C.
Krok 7
Wyjąć i upudrować w cukrze pudrze.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej