
Składniki
3 szklanki
1 sztuka
3 szklanki
1 szczypta
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
25 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozdrobnić i wymieszać z jajkami, proszkiem do pieczenia, śmietaną i solą. Na końcu dodać mąkę.
Krok 2
Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce.
Krok 3
Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać kółka.
Krok 4
W środek ciasta dawać wcześniej opruszone cynamonem i cukrem cząstki jabłek.
Krok 5
Kółka z ciasta z jabłkami zawijać w pół.
Krok 6
Upiec na złoty kolor w 180 C.
Krok 7
Wyjąć i upudrować w cukrze pudrze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej