PASZCZE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PASZCZE

Autor: PATRYCJA MAJKA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

3 szklanki

1 szczypta

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

25 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozdrobnić i wymieszać z jajkami, proszkiem do pieczenia, śmietaną i solą. Na końcu dodać mąkę.

Krok 2

Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce.

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać kółka.

Krok 4

W środek ciasta dawać wcześniej opruszone cynamonem i cukrem cząstki jabłek.

Krok 5

Kółka z ciasta z jabłkami zawijać w pół.

Krok 6

Upiec na złoty kolor w 180 C.

Krok 7

Wyjąć i upudrować w cukrze pudrze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PASZCZE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Naleśniki a la buritos
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej