
Składniki
3 szklanki
1 sztuka
3 szklanki
1 szczypta
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
25 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozdrobnić i wymieszać z jajkami, proszkiem do pieczenia, śmietaną i solą. Na końcu dodać mąkę.
Krok 2
Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce.
Krok 3
Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać kółka.
Krok 4
W środek ciasta dawać wcześniej opruszone cynamonem i cukrem cząstki jabłek.
Krok 5
Kółka z ciasta z jabłkami zawijać w pół.
Krok 6
Upiec na złoty kolor w 180 C.
Krok 7
Wyjąć i upudrować w cukrze pudrze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
























