
Składniki
1 sztuka
null szczypt
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaną kapustę obficie posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
W tym czasie marchew pokrój na paseczki, a szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Kapustę opłukaj i osusz.
Krok 4
Dodaj marchew, szczypiorek, śmietanę, kminek, cukier oraz sól, jeżeli uznasz to za konieczne.
Krok 5
Na koniec skrop octem i włóż do lodówki. Wyjmij na pół godziny przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej