Coleslaw z kminkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Coleslaw z kminkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaną kapustę obficie posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

W tym czasie marchew pokrój na paseczki, a szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Kapustę opłukaj i osusz.

Krok 4

Dodaj marchew, szczypiorek, śmietanę, kminek, cukier oraz sól, jeżeli uznasz to za konieczne.

Krok 5

Na koniec skrop octem i włóż do lodówki. Wyjmij na pół godziny przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Coleslaw z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Coleslaw z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Coleslaw z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Coleslaw z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Coleslaw z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Coleslaw z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Coleslaw z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Coleslaw z kminkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej