
Składniki
1 sztuka
null szczypt
1 łyżka
2 łyżeczki
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaną kapustę obficie posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
W tym czasie marchew pokrój na paseczki, a szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Kapustę opłukaj i osusz.
Krok 4
Dodaj marchew, szczypiorek, śmietanę, kminek, cukier oraz sól, jeżeli uznasz to za konieczne.
Krok 5
Na koniec skrop octem i włóż do lodówki. Wyjmij na pół godziny przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej