
Składniki
300 mililitrów
250 gramów
1 szczypta
400 gramów
140 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
4 sztuki
150 gramów
1 łyżeczka
5 sztuk
2 łyżki
300 gramów
1 łyżka
90 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.
Krok 2
Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.
Krok 3
Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.
Krok 4
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.
Krok 5
Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.
Krok 6
Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.
Krok 7
Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej