PRZEPISY.PL

Ciasto Marchewkowe

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • olej roślinny300 ml
  • mąka pszenna250 g
  • sól1 szczypta
  • cukier400 g
  • rodzynki140 g
  • cynamon0.5 łyżeczki
  • proszek do pieczenia1 łyżeczka
  • jaja4 szt
  • cukier puder150 g
  • aromat waniliowy5 szt
  • syrop klonowy2 łyżki
  • marchew starta300 g
  • orzechy włoskie posiekane1 łyżka
  • twaróg śmietankowy90 g
  • Krok 1

    Jaja rozbij, dodaj cukier oraz olej i wszystko dokładnie utrzyj, po czym miksuj przez minutę na najwyższych obrotach.
  • Krok 2

    Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cynamon, orzechy, sodę oraz sól.
  • Krok 3

    Dorzuć marchew oraz rodzynki. Wymieszaj i połącz z jajkami. Miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.
  • Krok 4

    Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut.
  • Krok 5

    Wyciągnij i poczekaj, aż ciasto się zupełnie schłodzi.
  • Krok 6

    Teraz przygotuj polewę. Do twarogu dodaj cukier puder, syrop klonowy oraz aromat waniliowy i zmiksuj.
  • Krok 7

    Ciasto posmaruj masą i odstaw, aby się schłodziło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

280
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
258
osób dodało do Mniamlisty
15''
3
Łatwe
2
osoby dodały do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
1
osoba dodała do Mniamlisty
45''
2
Łatwe