Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana umyć,nakłuć i odłożyć na 10 minut.Następnie wytrzeć go papierowym ręcznikiem.Paprykę umyć ponakłuwać widelcem. Przygotować papier do pieczenia na którym położyć bakłażana, związać sznurkiem zrobić tzw.paczuszki.Tak samo postąpić z papryką. Piec w piekarniku około 40 minut.

Krok 2

Delikatnie otworzyć i wyjąc miąższ z bakłażana oraz z papryk dwóch.Wszystko zmiksować z dodatkiem bulionu Knorr rozpuszczonej w 500 ml wody. Dodać mini kosteczkę czosnek.Na końcu pokroić pomidory i paprykę w cienkie plasterki i piec chwilkę w piekarniku aż wyschną. Podawać z zupą jako czerwone i zdrowe chipsy. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej