Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana umyć,nakłuć i odłożyć na 10 minut.Następnie wytrzeć go papierowym ręcznikiem.Paprykę umyć ponakłuwać widelcem. Przygotować papier do pieczenia na którym położyć bakłażana, związać sznurkiem zrobić tzw.paczuszki.Tak samo postąpić z papryką. Piec w piekarniku około 40 minut.

Krok 2

Delikatnie otworzyć i wyjąc miąższ z bakłażana oraz z papryk dwóch.Wszystko zmiksować z dodatkiem bulionu Knorr rozpuszczonej w 500 ml wody. Dodać mini kosteczkę czosnek.Na końcu pokroić pomidory i paprykę w cienkie plasterki i piec chwilkę w piekarniku aż wyschną. Podawać z zupą jako czerwone i zdrowe chipsy. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki w mundurkach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej