Krem z bakłażana z czerwonymi chipsami i łezką mascarpone
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana umyć,nakłuć i odłożyć na 10 minut.Następnie wytrzeć go papierowym ręcznikiem.Paprykę umyć ponakłuwać widelcem. Przygotować papier do pieczenia na którym położyć bakłażana, związać sznurkiem zrobić tzw.paczuszki.Tak samo postąpić z papryką. Piec w piekarniku około 40 minut.
Krok 2
Delikatnie otworzyć i wyjąc miąższ z bakłażana oraz z papryk dwóch.Wszystko zmiksować z dodatkiem bulionu Knorr rozpuszczonej w 500 ml wody. Dodać mini kosteczkę czosnek.Na końcu pokroić pomidory i paprykę w cienkie plasterki i piec chwilkę w piekarniku aż wyschną. Podawać z zupą jako czerwone i zdrowe chipsy. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































