Warzywny burger z falafelem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżeczki

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz cieciorkę w wodzie przez co najmniej 24 godziny. Możesz też od razu użyć odsączonej cieciorki z puszki.

Krok 2

Włóż namoczoną cieciorkę, cebulę, tosty, pietruszkę, proszek do pieczenia, mąkę i czosnek do miksera i dodaj drobno posiekaną kolendrę, kminek, sól i pieprz do smaku. Zmiksuj wszystko.

Krok 3

Uformuj ciasto na falafel i usmaż na patelni.

Krok 4

Pokrój na plasterki bakłażana, posól i usmaż na patelni.

Krok 5

Zmieszaj majonez Hellmann's z pastą Harissa. Posmaruj pitę majonezem z pastą, ułóż falafel, plasterki bakłażana, pomidory i majonez.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Smoleńska

    Barbara Smoleńska, 22.11.2016

    1OO lat 1OO lat i Wszystkiego Najcudowniejszego!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny burger z falafelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny burger z falafelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny burger z falafelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny burger z falafelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny burger z falafelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny burger z falafelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny burger z falafelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej