
Składniki
farsz:
1 szczypta
1 szczypta
1 garść
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
400 gramów
ciasto:
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, jajka, stopionego masła, szczypty soli i wody zagnieć ciasto.

Krok 2
Filety ugotuj w bulionie Knorr, osącz i wystudź. Cebulę i boczek pokrój i podsmaż na maśle.

Krok 3
Następnie razem z rybą przepuść przez maszynkę, dodaj żółtko, sól, pieprz, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ryby. Wymieszaj.

Krok 5
Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Na każdy krążek połóż porcję farszu i lep pierogi.

Krok 6
Gotuj partiami w osolonym wrzątku około 2 minut od wypłynięcia.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej