Pierogi z dorszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

farsz:

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

ciasto:

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, jajka, stopionego masła, szczypty soli i wody zagnieć ciasto.

Pierogi z dorszem - Krok 1

Krok 2

Filety ugotuj w bulionie Knorr, osącz i wystudź. Cebulę i boczek pokrój i podsmaż na maśle.

Pierogi z dorszem - Krok 2

Krok 3

Następnie razem z rybą przepuść przez maszynkę, dodaj żółtko, sól, pieprz, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki.

Pierogi z dorszem - Krok 3

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ryby. Wymieszaj.

Pierogi z dorszem - Krok 4

Krok 5

Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Na każdy krążek połóż porcję farszu i lep pierogi.

Pierogi z dorszem - Krok 5

Krok 6

Gotuj partiami w osolonym wrzątku około 2 minut od wypłynięcia.

Pierogi z dorszem - Krok 6
Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z dorszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej