Sałatka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

9 sztuk

null

2 sztuki

1 pęczek

150 gramów

150 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj marchew i pietruszkę.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 3

Ugotowaną jarzynę, szynkę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Następnie przypraw solą i pieprzem i dodaj zielony groszek oraz majonez.

Krok 4

Umyj pomidory i wydrąż część pestek.

Krok 5

Napełnij pomidory sałatką, po czym ułóż na liściach zielonej sałaty. Udekoruj majonezem oraz posiekanym szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej