Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
9 sztuk
null
2 sztuki
1 pęczek
150 gramów
150 gramów
6 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj marchew i pietruszkę.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3
Ugotowaną jarzynę, szynkę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Następnie przypraw solą i pieprzem i dodaj zielony groszek oraz majonez.
Krok 4
Umyj pomidory i wydrąż część pestek.
Krok 5
Napełnij pomidory sałatką, po czym ułóż na liściach zielonej sałaty. Udekoruj majonezem oraz posiekanym szczypiorkiem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej