Sałatka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

9 sztuk

null

2 sztuki

1 pęczek

150 gramów

150 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj marchew i pietruszkę.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 3

Ugotowaną jarzynę, szynkę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Następnie przypraw solą i pieprzem i dodaj zielony groszek oraz majonez.

Krok 4

Umyj pomidory i wydrąż część pestek.

Krok 5

Napełnij pomidory sałatką, po czym ułóż na liściach zielonej sałaty. Udekoruj majonezem oraz posiekanym szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej