Sałatka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

9 sztuk

null

2 sztuki

1 pęczek

150 gramów

150 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj marchew i pietruszkę.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 3

Ugotowaną jarzynę, szynkę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Następnie przypraw solą i pieprzem i dodaj zielony groszek oraz majonez.

Krok 4

Umyj pomidory i wydrąż część pestek.

Krok 5

Napełnij pomidory sałatką, po czym ułóż na liściach zielonej sałaty. Udekoruj majonezem oraz posiekanym szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej