
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
9 sztuk
null
2 sztuki
1 pęczek
150 gramów
150 gramów
6 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj marchew i pietruszkę.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 3
Ugotowaną jarzynę, szynkę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Następnie przypraw solą i pieprzem i dodaj zielony groszek oraz majonez.
Krok 4
Umyj pomidory i wydrąż część pestek.
Krok 5
Napełnij pomidory sałatką, po czym ułóż na liściach zielonej sałaty. Udekoruj majonezem oraz posiekanym szczypiorkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej