Sałatka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

9 sztuk

null

2 sztuki

1 pęczek

150 gramów

150 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj marchew i pietruszkę.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo.

Krok 3

Ugotowaną jarzynę, szynkę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Następnie przypraw solą i pieprzem i dodaj zielony groszek oraz majonez.

Krok 4

Umyj pomidory i wydrąż część pestek.

Krok 5

Napełnij pomidory sałatką, po czym ułóż na liściach zielonej sałaty. Udekoruj majonezem oraz posiekanym szczypiorkiem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hiszpańska zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej