
Składniki
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
10 sztuk
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa umyj, a kurczaka pokrój na małe kawałeczki.
Krok 2
Sałatę porwij na małe kawałki, pomidorki przekrój na pół, ogórka w plasterki, a cebulę w piórka.
Krok 3
Wymieszaj z sałatą, na wierzchu ułóż jajka ugotowane na twardo i pokrojone w cząstki oraz kurczaka.
Krok 4
Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a na końcu wymieszaj z łyżką musztardy.
Krok 5
Sałatkę wymieszaj z sosem i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej