
Składniki
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
10 sztuk
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa umyj, a kurczaka pokrój na małe kawałeczki.
Krok 2
Sałatę porwij na małe kawałki, pomidorki przekrój na pół, ogórka w plasterki, a cebulę w piórka.
Krok 3
Wymieszaj z sałatą, na wierzchu ułóż jajka ugotowane na twardo i pokrojone w cząstki oraz kurczaka.
Krok 4
Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a na końcu wymieszaj z łyżką musztardy.
Krok 5
Sałatkę wymieszaj z sosem i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej