Sałatka z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

10 sztuk

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa umyj, a kurczaka pokrój na małe kawałeczki.

Krok 2

Sałatę porwij na małe kawałki, pomidorki przekrój na pół, ogórka w plasterki, a cebulę w piórka.

Krok 3

Wymieszaj z sałatą, na wierzchu ułóż jajka ugotowane na twardo i pokrojone w cząstki oraz kurczaka.

Krok 4

Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a na końcu wymieszaj z łyżką musztardy.

Krok 5

Sałatkę wymieszaj z sosem i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej