Składniki
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
10 sztuk
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa umyj, a kurczaka pokrój na małe kawałeczki.
Krok 2
Sałatę porwij na małe kawałki, pomidorki przekrój na pół, ogórka w plasterki, a cebulę w piórka.
Krok 3
Wymieszaj z sałatą, na wierzchu ułóż jajka ugotowane na twardo i pokrojone w cząstki oraz kurczaka.
Krok 4
Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a na końcu wymieszaj z łyżką musztardy.
Krok 5
Sałatkę wymieszaj z sosem i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej