Rukola z pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rukola z pomidorkami cherry

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

10 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałaty.

Krok 2

Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym.

Krok 3

Sosem zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy, podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej