Rukola z pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rukola z pomidorkami cherry

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

10 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałaty.

Krok 2

Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym.

Krok 3

Sosem zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy, podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rukola z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej