Łosoś w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś w ziołach

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z łososia umyć , osuszyć , pokroić na 8 części i posolić .

Krok 2

Do miękkiego masła dodać posiekane zioła.

Krok 3

Rybę podsmażyć na oliwie. Następnie przełożyć na blachę, doprawić i posmarować masłem. Piec ok.15 minut w temperaturze 200 stopni C.

natalina4

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej