Łosoś w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w ziołach

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z łososia umyć , osuszyć , pokroić na 8 części i posolić .

Krok 2

Do miękkiego masła dodać posiekane zioła.

Krok 3

Rybę podsmażyć na oliwie. Następnie przełożyć na blachę, doprawić i posmarować masłem. Piec ok.15 minut w temperaturze 200 stopni C.

natalina4

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej