Gulasz z łopatki, bardzo lekki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z łopatki, bardzo lekki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na kawałki, lekko oprósz mąką i obsmaż na patelni na łyżce oleju. Do garnka nalej pół litra wrzątku, dołóż kostkę rosołową Knorr, liść laurowy, ziele angielskie. Kiedy kostka się rozpuści, zalej mięso i duś na małym ogniu, pod przykryciem, przez godzinę. Dodaj pieprz i ewentualnie sól do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej