Gulasz z łopatki, bardzo lekki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z łopatki, bardzo lekki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na kawałki, lekko oprósz mąką i obsmaż na patelni na łyżce oleju. Do garnka nalej pół litra wrzątku, dołóż kostkę rosołową Knorr, liść laurowy, ziele angielskie. Kiedy kostka się rozpuści, zalej mięso i duś na małym ogniu, pod przykryciem, przez godzinę. Dodaj pieprz i ewentualnie sól do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz z cielęciny
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej