Gulasz z łopatki, bardzo lekki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z łopatki, bardzo lekki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na kawałki, lekko oprósz mąką i obsmaż na patelni na łyżce oleju. Do garnka nalej pół litra wrzątku, dołóż kostkę rosołową Knorr, liść laurowy, ziele angielskie. Kiedy kostka się rozpuści, zalej mięso i duś na małym ogniu, pod przykryciem, przez godzinę. Dodaj pieprz i ewentualnie sól do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej