Gulasz z łopatki, bardzo lekki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z łopatki, bardzo lekki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na kawałki, lekko oprósz mąką i obsmaż na patelni na łyżce oleju. Do garnka nalej pół litra wrzątku, dołóż kostkę rosołową Knorr, liść laurowy, ziele angielskie. Kiedy kostka się rozpuści, zalej mięso i duś na małym ogniu, pod przykryciem, przez godzinę. Dodaj pieprz i ewentualnie sól do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z łopatki, bardzo lekki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz śmietanowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej