
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
300 gramów
1 opakowanie
10 sztuk
2 sztuki
7 sztuk
1 opakowanie
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi myjemy i oczyszczamy. Następnie kroimy na mniejsze kawałeczki, kostki. Mieszamy w przyprawach (imbir, pieprz, curry, garam masala, czosnek 3 ząbki utarte, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki Fix do potraw chińskich Knorr) i odkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 2
Po tym czasie nakłuwamy mięsko na patyczki szaszłykowe. I smażymy na rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu.
Krok 3
Mieszankę warzyw chińskich wrzucamy na rozgrzaną głęboką patelnię z dodatkiem 1 łyżki oliwy oraz ze 200 ml wody wraz z pozostałą zawartością Fix Knorr i jedną kostką rosołową.
Krok 4
Ryż gotujemy wedle zaleceń na opakowaniu i dodajemy do warzyw chińskich. Pod koniec doprawiamy przyprawami.
Krok 5
Krewetki płuczemy. Nacieramy je imbirem. Odkładamy do lodówki na 30 minut. Czosnek i pietruszkę drobno siekamy.
Krok 6
Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pietruszkę z czosnkiem następnie krewetki. Smażymy kilka minutek. Zdejmujemy krewetki z patelni a pozostały czosnek i pietruszkę prażymy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej