Kotlety z kurczaka z piekarnika z wermutem: przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety z kurczaka z białego wermutu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

12 sztuk

1 szczypta

150 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka potnij w plastry, przypraw solą i pieprzem, zroluj jak naleśniki, zepnij jedną stronę każdego z nich wykałaczką.

Krok 2

Każdy z rulonów wypełnij smażonymi pomidorami ze słoika.

Krok 3

Cebulę posiekaj, podsmaż, po czym dodaj kurkumę, kieliszek białego wermutu i podgrzej na małym ogniu do czasu, gdy odparuje około 2/3 płynu.

Krok 4

Dodaj śmietanę i gotuj kilka minut, posól do smaku.

Krok 5

Wierzch każdego rulonów posmaruj majonezem. Tak przygotowane danie włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 8 minut. Polej sosem i udekoruj zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej