
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżeczek
1 szczypta
1 szczypta
12 sztuk
1 szczypta
150 mililitrów
250 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka potnij w plastry, przypraw solą i pieprzem, zroluj jak naleśniki, zepnij jedną stronę każdego z nich wykałaczką.
Krok 2
Każdy z rulonów wypełnij smażonymi pomidorami ze słoika.
Krok 3
Cebulę posiekaj, podsmaż, po czym dodaj kurkumę, kieliszek białego wermutu i podgrzej na małym ogniu do czasu, gdy odparuje około 2/3 płynu.
Krok 4
Dodaj śmietanę i gotuj kilka minut, posól do smaku.
Krok 5
Wierzch każdego rulonów posmaruj majonezem. Tak przygotowane danie włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 8 minut. Polej sosem i udekoruj zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej