Kotlety z kurczaka z piekarnika z wermutem: przepis | Przepisy.pl pixel

Kotlety z kurczaka z białego wermutu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

12 sztuk

1 szczypta

150 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka potnij w plastry, przypraw solą i pieprzem, zroluj jak naleśniki, zepnij jedną stronę każdego z nich wykałaczką.

Krok 2

Każdy z rulonów wypełnij smażonymi pomidorami ze słoika.

Krok 3

Cebulę posiekaj, podsmaż, po czym dodaj kurkumę, kieliszek białego wermutu i podgrzej na małym ogniu do czasu, gdy odparuje około 2/3 płynu.

Krok 4

Dodaj śmietanę i gotuj kilka minut, posól do smaku.

Krok 5

Wierzch każdego rulonów posmaruj majonezem. Tak przygotowane danie włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 8 minut. Polej sosem i udekoruj zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z kurczaka z białego wermutu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej