Surówka azjatycka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka azjatycka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

3 łyżki

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty wykrój głąb, a liście pokrój w paseczki.

Krok 2

Obrane marchewki pokrój w zapałkę.

Krok 3

Warzywa wymieszaj, oprósz solą i odstaw na 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj orzeszki i opłukane rodzynki, ponownie wymieszaj.

Krok 5

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z sokiem z cytryny oraz olejem. Ubij trzepaczką. Sosem polej surówkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Zobacz również