
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
3 łyżki
300 gramów
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kapusty wykrój głąb, a liście pokrój w paseczki.
Krok 2
Obrane marchewki pokrój w zapałkę.
Krok 3
Warzywa wymieszaj, oprósz solą i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj orzeszki i opłukane rodzynki, ponownie wymieszaj.
Krok 5
Obrany czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z sokiem z cytryny oraz olejem. Ubij trzepaczką. Sosem polej surówkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej