Surówka azjatycka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka azjatycka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

3 łyżki

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty wykrój głąb, a liście pokrój w paseczki.

Krok 2

Obrane marchewki pokrój w zapałkę.

Krok 3

Warzywa wymieszaj, oprósz solą i odstaw na 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj orzeszki i opłukane rodzynki, ponownie wymieszaj.

Krok 5

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z sokiem z cytryny oraz olejem. Ubij trzepaczką. Sosem polej surówkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej