Surówka azjatycka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka azjatycka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

3 łyżki

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty wykrój głąb, a liście pokrój w paseczki.

Krok 2

Obrane marchewki pokrój w zapałkę.

Krok 3

Warzywa wymieszaj, oprósz solą i odstaw na 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj orzeszki i opłukane rodzynki, ponownie wymieszaj.

Krok 5

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z sokiem z cytryny oraz olejem. Ubij trzepaczką. Sosem polej surówkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej