Surówka azjatycka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka azjatycka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

null

3 łyżki

300 gramów

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kapusty wykrój głąb, a liście pokrój w paseczki.

Krok 2

Obrane marchewki pokrój w zapałkę.

Krok 3

Warzywa wymieszaj, oprósz solą i odstaw na 15 minut.

Krok 4

Następnie dodaj orzeszki i opłukane rodzynki, ponownie wymieszaj.

Krok 5

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z sokiem z cytryny oraz olejem. Ubij trzepaczką. Sosem polej surówkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka azjatycka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tęczowa sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej