Składniki
3 łyżki
2 sztuki
null
3 łyżki
300 gramów
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kapusty wykrój głąb, a liście pokrój w paseczki.
Krok 2
Obrane marchewki pokrój w zapałkę.
Krok 3
Warzywa wymieszaj, oprósz solą i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Następnie dodaj orzeszki i opłukane rodzynki, ponownie wymieszaj.
Krok 5
Obrany czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z sokiem z cytryny oraz olejem. Ubij trzepaczką. Sosem polej surówkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej