Kasza gryczana na bulionie grzybowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana na grzybowym bulionie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć na kilka godzin w 1 szklance wody zalać i ugotować do miękkości .Odcedzić zachowując wywar .Pokroić grzyby w paseczki .

Krok 2

Rozgrzać w garnku o grubym dnie olej z masłem .Wsypać kaszę i obsmażać chwile mieszając .

Krok 3

Wlać wywar z gotowania grzybów i resztę wody .Dołożyć grzyby i kostkę bulionową .Zagotować .Przykryć i gotować na małym gazie aż kasza wchłonie płyn i będzie miękka.

Krok 4

Odkryć - mieszając odparować. Zawinąć w koc i zostawić na 30 minut by kasza ,, doszła ,, .

Krok 5

Podaję do zrazów , rolad ( wołowych i wieprzowych ) , gulaszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki z tymiankiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej