Kasza gryczana na bulionie grzybowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana na grzybowym bulionie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć na kilka godzin w 1 szklance wody zalać i ugotować do miękkości .Odcedzić zachowując wywar .Pokroić grzyby w paseczki .

Krok 2

Rozgrzać w garnku o grubym dnie olej z masłem .Wsypać kaszę i obsmażać chwile mieszając .

Krok 3

Wlać wywar z gotowania grzybów i resztę wody .Dołożyć grzyby i kostkę bulionową .Zagotować .Przykryć i gotować na małym gazie aż kasza wchłonie płyn i będzie miękka.

Krok 4

Odkryć - mieszając odparować. Zawinąć w koc i zostawić na 30 minut by kasza ,, doszła ,, .

Krok 5

Podaję do zrazów , rolad ( wołowych i wieprzowych ) , gulaszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej