
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namoczyć na kilka godzin w 1 szklance wody zalać i ugotować do miękkości .Odcedzić zachowując wywar .Pokroić grzyby w paseczki .
Krok 2
Rozgrzać w garnku o grubym dnie olej z masłem .Wsypać kaszę i obsmażać chwile mieszając .
Krok 3
Wlać wywar z gotowania grzybów i resztę wody .Dołożyć grzyby i kostkę bulionową .Zagotować .Przykryć i gotować na małym gazie aż kasza wchłonie płyn i będzie miękka.
Krok 4
Odkryć - mieszając odparować. Zawinąć w koc i zostawić na 30 minut by kasza ,, doszła ,, .
Krok 5
Podaję do zrazów , rolad ( wołowych i wieprzowych ) , gulaszu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej