Kasza gryczana na bulionie grzybowym – Zobacz na przepisy.pl

Kasza gryczana na grzybowym bulionie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namoczyć na kilka godzin w 1 szklance wody zalać i ugotować do miękkości .Odcedzić zachowując wywar .Pokroić grzyby w paseczki .

Krok 2

Rozgrzać w garnku o grubym dnie olej z masłem .Wsypać kaszę i obsmażać chwile mieszając .

Krok 3

Wlać wywar z gotowania grzybów i resztę wody .Dołożyć grzyby i kostkę bulionową .Zagotować .Przykryć i gotować na małym gazie aż kasza wchłonie płyn i będzie miękka.

Krok 4

Odkryć - mieszając odparować. Zawinąć w koc i zostawić na 30 minut by kasza ,, doszła ,, .

Krok 5

Podaję do zrazów , rolad ( wołowych i wieprzowych ) , gulaszu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana na grzybowym bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bitki wołowe ze śliwkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej