
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odsączony groszek łączymy z posiekanymi jajkami i szczypiorkiem.Dodajemy majonez i szczyptęsoli i pieprzu.Składniki mieszamy.Na talerzu układamy liście sałaty,na nich wykładamy sałatkę
Krok 2
Na sałatce układamy porcje pokrojonego śledzia. Do okoła śledzia posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Na wierzch posypujemy posiekaną cebulką,lub dekoracyjnie układamy ją.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej