Śledzie z sałatką z groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z sałatką z groszku

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsączony groszek łączymy z posiekanymi jajkami i szczypiorkiem.Dodajemy majonez i szczyptęsoli i pieprzu.Składniki mieszamy.Na talerzu układamy liście sałaty,na nich wykładamy sałatkę

Krok 2

Na sałatce układamy porcje pokrojonego śledzia. Do okoła śledzia posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Na wierzch posypujemy posiekaną cebulką,lub dekoracyjnie układamy ją.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej