Śledzie z sałatką z groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z sałatką z groszku

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsączony groszek łączymy z posiekanymi jajkami i szczypiorkiem.Dodajemy majonez i szczyptęsoli i pieprzu.Składniki mieszamy.Na talerzu układamy liście sałaty,na nich wykładamy sałatkę

Krok 2

Na sałatce układamy porcje pokrojonego śledzia. Do okoła śledzia posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Na wierzch posypujemy posiekaną cebulką,lub dekoracyjnie układamy ją.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej