Śledzie z sałatką z groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z sałatką z groszku

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsączony groszek łączymy z posiekanymi jajkami i szczypiorkiem.Dodajemy majonez i szczyptęsoli i pieprzu.Składniki mieszamy.Na talerzu układamy liście sałaty,na nich wykładamy sałatkę

Krok 2

Na sałatce układamy porcje pokrojonego śledzia. Do okoła śledzia posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Na wierzch posypujemy posiekaną cebulką,lub dekoracyjnie układamy ją.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej