Śledzie z sałatką z groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z sałatką z groszku

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsączony groszek łączymy z posiekanymi jajkami i szczypiorkiem.Dodajemy majonez i szczyptęsoli i pieprzu.Składniki mieszamy.Na talerzu układamy liście sałaty,na nich wykładamy sałatkę

Krok 2

Na sałatce układamy porcje pokrojonego śledzia. Do okoła śledzia posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Na wierzch posypujemy posiekaną cebulką,lub dekoracyjnie układamy ją.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z sałatką z groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej