Faszerowane ziemniaki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ziemniaki z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 plastrów

45 gramów

4 sztuki

50 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połóż na sicie. Odciśnij nadmiar wody. Następnie przełóż ziemniaki do miski.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Dodaj również mąkę, jaja oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęste ciasto.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i smaż okrągłe i równe placuszki. Gotowe odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Na talerzu ułóż kilka placków jeden na drugim. Na wierzchu połóż łyżkę kwaśnej śmietany, plaster wędzonego łososia i całość udekoruj szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej