Faszerowane ziemniaki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ziemniaki z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 plastrów

45 gramów

4 sztuki

50 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połóż na sicie. Odciśnij nadmiar wody. Następnie przełóż ziemniaki do miski.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Dodaj również mąkę, jaja oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęste ciasto.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i smaż okrągłe i równe placuszki. Gotowe odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Na talerzu ułóż kilka placków jeden na drugim. Na wierzchu połóż łyżkę kwaśnej śmietany, plaster wędzonego łososia i całość udekoruj szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej