Faszerowane ziemniaki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ziemniaki z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 plastrów

45 gramów

4 sztuki

50 mililitrów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połóż na sicie. Odciśnij nadmiar wody. Następnie przełóż ziemniaki do miski.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do ziemniaków.

Krok 3

Dodaj również mąkę, jaja oraz przyprawę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęste ciasto.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i smaż okrągłe i równe placuszki. Gotowe odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Na talerzu ułóż kilka placków jeden na drugim. Na wierzchu połóż łyżkę kwaśnej śmietany, plaster wędzonego łososia i całość udekoruj szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ziemniaki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej