
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżeczka
2 sztuki
3 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotować według podanego przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu ostudzić. Do przygotowanej wczesniej miski dodać odsączoną puszkę kukurydzy, groszku i selera. Pokroić paluszki krabowe na talarki i cebulę czerwoną w kostkę, por pokroić w półokrąg. Marchew, ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostke. Dodać do miski. Ostudzony ryż dodać do warzyw. Ogórki pokroić w kostkę, a natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do miski.
Krok 2
Podane przyprawy dodać do miski i wymieszać z warzywami. Majonez, jogurt naturalny i ketchup połączyc w osobnej miseczce i póżniej dodać do miski z warzywami i paluszkami krabowymi.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki aby przeszło smakiem. Można dodawać sałatkę do kanapek, lub podawać na różnych imprezach. Smacznego ! :)

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej