Sałatka krabowo-warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowo-warzywna

Autor: liljana27

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować według podanego przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu ostudzić. Do przygotowanej wczesniej miski dodać odsączoną puszkę kukurydzy, groszku i selera. Pokroić paluszki krabowe na talarki i cebulę czerwoną w kostkę, por pokroić w półokrąg. Marchew, ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostke. Dodać do miski. Ostudzony ryż dodać do warzyw. Ogórki pokroić w kostkę, a natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do miski.

Krok 2

Podane przyprawy dodać do miski i wymieszać z warzywami. Majonez, jogurt naturalny i ketchup połączyc w osobnej miseczce i póżniej dodać do miski z warzywami i paluszkami krabowymi.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki aby przeszło smakiem. Można dodawać sałatkę do kanapek, lub podawać na różnych imprezach. Smacznego ! :)

liljana27

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej