Sałatka krabowo-warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowo-warzywna

Autor: liljana27

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować według podanego przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu ostudzić. Do przygotowanej wczesniej miski dodać odsączoną puszkę kukurydzy, groszku i selera. Pokroić paluszki krabowe na talarki i cebulę czerwoną w kostkę, por pokroić w półokrąg. Marchew, ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostke. Dodać do miski. Ostudzony ryż dodać do warzyw. Ogórki pokroić w kostkę, a natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do miski.

Krok 2

Podane przyprawy dodać do miski i wymieszać z warzywami. Majonez, jogurt naturalny i ketchup połączyc w osobnej miseczce i póżniej dodać do miski z warzywami i paluszkami krabowymi.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki aby przeszło smakiem. Można dodawać sałatkę do kanapek, lub podawać na różnych imprezach. Smacznego ! :)

liljana27

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej