Sałatka krabowo-warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowo-warzywna

Autor: liljana27

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować według podanego przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu ostudzić. Do przygotowanej wczesniej miski dodać odsączoną puszkę kukurydzy, groszku i selera. Pokroić paluszki krabowe na talarki i cebulę czerwoną w kostkę, por pokroić w półokrąg. Marchew, ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostke. Dodać do miski. Ostudzony ryż dodać do warzyw. Ogórki pokroić w kostkę, a natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do miski.

Krok 2

Podane przyprawy dodać do miski i wymieszać z warzywami. Majonez, jogurt naturalny i ketchup połączyc w osobnej miseczce i póżniej dodać do miski z warzywami i paluszkami krabowymi.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki aby przeszło smakiem. Można dodawać sałatkę do kanapek, lub podawać na różnych imprezach. Smacznego ! :)

liljana27

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej