Chłopski przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chłopski przysmak

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżka

250 gramów

500 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu wytop mieloną słoninę i mielony boczek, aż skwarki zaczną się rumienić. Pokrój w drobną kostkę boczek, słoninę w kawałku, łopatkę, skórki drobiowe.

Krok 2

Dodaj do rondla. Podsmaż z liśćmi laurowymi na małym ogniu często mieszając. Kiełbasę bez skóry pokrój w kostkę, dodaj do rondla.

Krok 3

Po około 15 minutach dodaj do rondla cebulę posiekaną w pół-plastry i czosnek.

Krok 4

Jabłka utrzyj na tarce na grubych oczkach razem ze skórką. Dodaj do rondla.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj, chwilę smaż, zdejmij z ognia, ostudź. Z letniego smalcu wyjmij liście laurowe, przypraw Delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem. Porozlewaj do słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej