
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
200 gramów
200 gramów
null
2 sztuki
250 gramów
250 gramów
500 gramów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu wytop mieloną słoninę i mielony boczek, aż skwarki zaczną się rumienić. Pokrój w drobną kostkę boczek, słoninę w kawałku, łopatkę, skórki drobiowe.
Krok 2
Dodaj do rondla. Podsmaż z liśćmi laurowymi na małym ogniu często mieszając. Kiełbasę bez skóry pokrój w kostkę, dodaj do rondla.
Krok 3
Po około 15 minutach dodaj do rondla cebulę posiekaną w pół-plastry i czosnek.
Krok 4
Jabłka utrzyj na tarce na grubych oczkach razem ze skórką. Dodaj do rondla.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj, chwilę smaż, zdejmij z ognia, ostudź. Z letniego smalcu wyjmij liście laurowe, przypraw Delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem. Porozlewaj do słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej