
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
200 gramów
200 gramów
null
2 sztuki
250 gramów
250 gramów
500 gramów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu wytop mieloną słoninę i mielony boczek, aż skwarki zaczną się rumienić. Pokrój w drobną kostkę boczek, słoninę w kawałku, łopatkę, skórki drobiowe.
Krok 2
Dodaj do rondla. Podsmaż z liśćmi laurowymi na małym ogniu często mieszając. Kiełbasę bez skóry pokrój w kostkę, dodaj do rondla.
Krok 3
Po około 15 minutach dodaj do rondla cebulę posiekaną w pół-plastry i czosnek.
Krok 4
Jabłka utrzyj na tarce na grubych oczkach razem ze skórką. Dodaj do rondla.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj, chwilę smaż, zdejmij z ognia, ostudź. Z letniego smalcu wyjmij liście laurowe, przypraw Delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem. Porozlewaj do słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































