Chłopski przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłopski przysmak

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżka

250 gramów

500 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu wytop mieloną słoninę i mielony boczek, aż skwarki zaczną się rumienić. Pokrój w drobną kostkę boczek, słoninę w kawałku, łopatkę, skórki drobiowe.

Krok 2

Dodaj do rondla. Podsmaż z liśćmi laurowymi na małym ogniu często mieszając. Kiełbasę bez skóry pokrój w kostkę, dodaj do rondla.

Krok 3

Po około 15 minutach dodaj do rondla cebulę posiekaną w pół-plastry i czosnek.

Krok 4

Jabłka utrzyj na tarce na grubych oczkach razem ze skórką. Dodaj do rondla.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj, chwilę smaż, zdejmij z ognia, ostudź. Z letniego smalcu wyjmij liście laurowe, przypraw Delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem. Porozlewaj do słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto kokosowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej