Chłopski przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłopski przysmak

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

200 gramów

200 gramów

null

2 sztuki

250 gramów

250 gramów

500 gramów

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu wytop mieloną słoninę i mielony boczek, aż skwarki zaczną się rumienić. Pokrój w drobną kostkę boczek, słoninę w kawałku, łopatkę, skórki drobiowe.

Krok 2

Dodaj do rondla. Podsmaż z liśćmi laurowymi na małym ogniu często mieszając. Kiełbasę bez skóry pokrój w kostkę, dodaj do rondla.

Krok 3

Po około 15 minutach dodaj do rondla cebulę posiekaną w pół-plastry i czosnek.

Krok 4

Jabłka utrzyj na tarce na grubych oczkach razem ze skórką. Dodaj do rondla.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj, chwilę smaż, zdejmij z ognia, ostudź. Z letniego smalcu wyjmij liście laurowe, przypraw Delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem. Porozlewaj do słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłopski przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej