
Składniki
null
null
null
null
3 sztuki
60 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki umyj i pokrój na kawałki 6-8 cm.
Krok 2
Białka ubić na sztywną pianę, a następnie połącz z żółtkami i mąką. Dopraw.
Krok 3
W przygotowanym cieście maczaj parówki, po czym kładź je na silnie rozgrzany tłuszcz i smaż ze wszystkich stron na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej