Parówki w szlafroczkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w szlafroczkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

3 sztuki

60 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki umyj i pokrój na kawałki 6-8 cm.

Krok 2

Białka ubić na sztywną pianę, a następnie połącz z żółtkami i mąką. Dopraw.

Krok 3

W przygotowanym cieście maczaj parówki, po czym kładź je na silnie rozgrzany tłuszcz i smaż ze wszystkich stron na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w szlafroczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w szlafroczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w szlafroczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w szlafroczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w szlafroczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w szlafroczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w szlafroczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w szlafroczkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej