Pad Thai przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pad Thai

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

1 pęczek

0.5 opakowania

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmróź a makron zalej wrzątkiem i wrzuć do niego liście kafiru oraz przyprawy. Odcedź po siedmiu minutach.

Krok 2

Skrój drobno czosnek i cebulę ze szczypiorem, a tofu i chili pokrój w kostkę.

Krok 3

Rozgrzej patelnie z kilkoma łyżkami oleju i włóż na nią cebulę, chili, krewetki, cukier, czosnek, tofu oraz kiełki. Smaż wszystko przez 10 minut nie przestając mieszać.

Krok 4

Dodaj makaron, podsmaż i jeszcze raz wymieszaj.

Krok 5

Na inną patelnię wbij jajka i mieszaj dopóki się nie zetną.

Krok 6

Jajka wymieszaj z pozostałymi składnikami, posyp kolendrą, przypraw sosami oraz sokiem i skórką otartą z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa chrzanowa z jajkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej