Pad Thai przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pad Thai

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

1 pęczek

0.5 opakowania

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmróź a makron zalej wrzątkiem i wrzuć do niego liście kafiru oraz przyprawy. Odcedź po siedmiu minutach.

Krok 2

Skrój drobno czosnek i cebulę ze szczypiorem, a tofu i chili pokrój w kostkę.

Krok 3

Rozgrzej patelnie z kilkoma łyżkami oleju i włóż na nią cebulę, chili, krewetki, cukier, czosnek, tofu oraz kiełki. Smaż wszystko przez 10 minut nie przestając mieszać.

Krok 4

Dodaj makaron, podsmaż i jeszcze raz wymieszaj.

Krok 5

Na inną patelnię wbij jajka i mieszaj dopóki się nie zetną.

Krok 6

Jajka wymieszaj z pozostałymi składnikami, posyp kolendrą, przypraw sosami oraz sokiem i skórką otartą z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej