
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżeczki
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 sztuki
1 pęczek
0.5 opakowania
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmróź a makron zalej wrzątkiem i wrzuć do niego liście kafiru oraz przyprawy. Odcedź po siedmiu minutach.
Krok 2
Skrój drobno czosnek i cebulę ze szczypiorem, a tofu i chili pokrój w kostkę.
Krok 3
Rozgrzej patelnie z kilkoma łyżkami oleju i włóż na nią cebulę, chili, krewetki, cukier, czosnek, tofu oraz kiełki. Smaż wszystko przez 10 minut nie przestając mieszać.
Krok 4
Dodaj makaron, podsmaż i jeszcze raz wymieszaj.
Krok 5
Na inną patelnię wbij jajka i mieszaj dopóki się nie zetną.
Krok 6
Jajka wymieszaj z pozostałymi składnikami, posyp kolendrą, przypraw sosami oraz sokiem i skórką otartą z limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























