Pad Thai przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pad Thai

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 pęczka

2 sztuki

1 pęczek

0.5 opakowania

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmróź a makron zalej wrzątkiem i wrzuć do niego liście kafiru oraz przyprawy. Odcedź po siedmiu minutach.

Krok 2

Skrój drobno czosnek i cebulę ze szczypiorem, a tofu i chili pokrój w kostkę.

Krok 3

Rozgrzej patelnie z kilkoma łyżkami oleju i włóż na nią cebulę, chili, krewetki, cukier, czosnek, tofu oraz kiełki. Smaż wszystko przez 10 minut nie przestając mieszać.

Krok 4

Dodaj makaron, podsmaż i jeszcze raz wymieszaj.

Krok 5

Na inną patelnię wbij jajka i mieszaj dopóki się nie zetną.

Krok 6

Jajka wymieszaj z pozostałymi składnikami, posyp kolendrą, przypraw sosami oraz sokiem i skórką otartą z limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pad Thai - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Łosoś w pergaminie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej