
Składniki
600 gramów
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz ze skórki, oczyść z pestek, pokrój na nieduże kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. Orzeszki wrzuć na suchą patelnię, podpraż lekko, odłóż na później.
Krok 2
Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę. Dorzuć dynię, obsmaż. Fix Knorr rozmieszaj w wodzie używając jej nieco mnie niż w przepisie na opakowaniu, wlej do warzyw, duś razem kilka minut aż dynia zmięknie, ale pozostanie jędrna a sos zgęstnieje.
Krok 3
Połowę listków kolendry posiekaj i dodaj do sosu. Danie podawaj z ugotowanym na sypko ryżem, posypując prażonymi orzeszkami i resztą kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej