Dynia w sosie orzeszkowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

104

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skórki, oczyść z pestek, pokrój na nieduże kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. Orzeszki wrzuć na suchą patelnię, podpraż lekko, odłóż na później.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę. Dorzuć dynię, obsmaż. Fix Knorr rozmieszaj w wodzie używając jej nieco mnie niż w przepisie na opakowaniu, wlej do warzyw, duś razem kilka minut aż dynia zmięknie, ale pozostanie jędrna a sos zgęstnieje.

Krok 3

Połowę listków kolendry posiekaj i dodaj do sosu. Danie podawaj z ugotowanym na sypko ryżem, posypując prażonymi orzeszkami i resztą kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej