Biała kiełbasa pieczona w piwie

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 mililitrów

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę natłuszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, wciskając między kawałki liście laurowe i po około 4-5 sztuk ziela angielskiego, goździków i pieprzu. Dodajemy pokruszone przyprawy w kostkach. Zalewamy piwem do 2/3 wysokości kiełbasek.

Krok 2

Pieczemy godzinę, w temperaturze 180 st. C. W połowie pieczenia odwracamy zarumienione kiełbaski.

Krok 3

W międzyczasie kroimy cebulę w półplasterki i przesmażamy na odrobinie oleju. Właściwie to nie przesmażamy, a dusimy na bardzo małym ogniu, tak by zmiękła i nie przypaliła się. Mieszamy często, a po ok. 15 minutach doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem oraz dodajemy cukier. Dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej