Biała kiełbasa pieczona w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 mililitrów

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę natłuszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, wciskając między kawałki liście laurowe i po około 4-5 sztuk ziela angielskiego, goździków i pieprzu. Dodajemy pokruszone przyprawy w kostkach. Zalewamy piwem do 2/3 wysokości kiełbasek.

Krok 2

Pieczemy godzinę, w temperaturze 180 st. C. W połowie pieczenia odwracamy zarumienione kiełbaski.

Krok 3

W międzyczasie kroimy cebulę w półplasterki i przesmażamy na odrobinie oleju. Właściwie to nie przesmażamy, a dusimy na bardzo małym ogniu, tak by zmiękła i nie przypaliła się. Mieszamy często, a po ok. 15 minutach doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem oraz dodajemy cukier. Dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grillowane żeberka BBQ
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej