Biała kiełbasa pieczona w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 mililitrów

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę natłuszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, wciskając między kawałki liście laurowe i po około 4-5 sztuk ziela angielskiego, goździków i pieprzu. Dodajemy pokruszone przyprawy w kostkach. Zalewamy piwem do 2/3 wysokości kiełbasek.

Krok 2

Pieczemy godzinę, w temperaturze 180 st. C. W połowie pieczenia odwracamy zarumienione kiełbaski.

Krok 3

W międzyczasie kroimy cebulę w półplasterki i przesmażamy na odrobinie oleju. Właściwie to nie przesmażamy, a dusimy na bardzo małym ogniu, tak by zmiękła i nie przypaliła się. Mieszamy często, a po ok. 15 minutach doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem oraz dodajemy cukier. Dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej