
Składniki
6 sztuk
500 mililitrów
5 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę natłuszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, wciskając między kawałki liście laurowe i po około 4-5 sztuk ziela angielskiego, goździków i pieprzu. Dodajemy pokruszone przyprawy w kostkach. Zalewamy piwem do 2/3 wysokości kiełbasek.
Krok 2
Pieczemy godzinę, w temperaturze 180 st. C. W połowie pieczenia odwracamy zarumienione kiełbaski.
Krok 3
W międzyczasie kroimy cebulę w półplasterki i przesmażamy na odrobinie oleju. Właściwie to nie przesmażamy, a dusimy na bardzo małym ogniu, tak by zmiękła i nie przypaliła się. Mieszamy często, a po ok. 15 minutach doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem oraz dodajemy cukier. Dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































