Biała kiełbasa pieczona w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 mililitrów

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę natłuszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, wciskając między kawałki liście laurowe i po około 4-5 sztuk ziela angielskiego, goździków i pieprzu. Dodajemy pokruszone przyprawy w kostkach. Zalewamy piwem do 2/3 wysokości kiełbasek.

Krok 2

Pieczemy godzinę, w temperaturze 180 st. C. W połowie pieczenia odwracamy zarumienione kiełbaski.

Krok 3

W międzyczasie kroimy cebulę w półplasterki i przesmażamy na odrobinie oleju. Właściwie to nie przesmażamy, a dusimy na bardzo małym ogniu, tak by zmiękła i nie przypaliła się. Mieszamy często, a po ok. 15 minutach doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem oraz dodajemy cukier. Dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej