Biała kiełbasa pieczona w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

500 mililitrów

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę natłuszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, wciskając między kawałki liście laurowe i po około 4-5 sztuk ziela angielskiego, goździków i pieprzu. Dodajemy pokruszone przyprawy w kostkach. Zalewamy piwem do 2/3 wysokości kiełbasek.

Krok 2

Pieczemy godzinę, w temperaturze 180 st. C. W połowie pieczenia odwracamy zarumienione kiełbaski.

Krok 3

W międzyczasie kroimy cebulę w półplasterki i przesmażamy na odrobinie oleju. Właściwie to nie przesmażamy, a dusimy na bardzo małym ogniu, tak by zmiękła i nie przypaliła się. Mieszamy często, a po ok. 15 minutach doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem oraz dodajemy cukier. Dusimy jeszcze 5 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej